Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vary se drží dna tabulky, proti Plzni nedokázaly bodovat ani skórovat

Karlovy Vary - Hokejisté Plzně zvítězili v západočeském derby v rámci 40. kola extraligy v Karlových Varech 3:0. Hosté utnuli čtyřzápasový bodový půst, Energie naopak potřetí za sebou nebodovala a zůstává poslední. O góly vítězů, kteří si v extralize odvezli z lázeňského města potřetí za sebou všechny tři body, se podělili Michal Moravčík, Jaroslav Kracík a Tomáš Svoboda, nulu vychytal gólman Matěj Machovský.

Karlovy Vary - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Po náhlém odchodu kouče Petera Oremuse vládl karlovarské střídačce opět Karel Mlejnek, jenž však musel poskládat sestavu bez zraněných obránců Benáka a Redlihse. Od úvodního vhazování byla znát nepohoda domácích, hostující Škoda byla v úvodním dějství důraznější a agresivnější. Největší šance si vytvořil agilní Přikryl, který se ve třech případech ocitl zcela sám před Závorkou, ale buď narazil na strážce domácího brankoviště, nebo minul zcela odkrytou branku.

Plzeň se ujala zaslouženého vedení v 11. minutě, když nedůrazný Gulaši nechal projet Hrňu až na mezikruží, odkud našel u branky zcela nepokrytého Moravčíka. Jediným světlejším momentem domácích v první třetině byl únik Bartka, na jeho střelu však byl Machovský připraven. Rozháraný hokej pokračoval i po přestávce.

První minuty sice patřily domácím, ale když Vachovcovu šanci z bezprostřední blízkosti opět zmařil výborným zákrokem plzeňský gólman, byli to hosté, kdo se opět radoval. Ve 25. minutě uplynulo z vyloučení Baránka pouhých 13 vteřin, když po akci na jeden dotek a nezištné nahrávce Jeřábka navýšil skóre Kracík. Po druhé obdržené brance opět výkon Energie upadl do podprůměru a jen díky střelecké nemohoucnosti Plzně se již v této části hry skóre neměnilo.

Závěrečnou dvacetiminutovku rozkouskovala častá vyloučení z obou stran, což vyhovovalo modrobílým. Blízko třetí brance byl ve 48. minutě Kratěna, ale jeho střela zazvonila o levou tyč domácí branky. Hosté se dočkali v 53. minutě, kdy Tomáš Svoboda bombou od modré čáry využil 41 vteřin dlouhou přesilovku čtyř proti třem. Karlovy Vary po matné a neurovnané hře nevstřelily před svými fanoušky Plzni znovu ani jediný gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Plzeň

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Moravčík (Hrňa), 25. Kracík (Jeřábek, Pulpán), 53. T. Svoboda (Kadlec, Hrňa). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:2. Diváci: 3483.

Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, J. Tomeček, Sičák, Baránek, Weinhold - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - V. Tomeček, Vachovec, Huna - Flek, Osmík, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Kněžický.

Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán, Kubka - Indrák, Kracík, Lev - Kratěna, Přikryl, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Suchý, Poletín, M. Beran. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Před zápasem jsme si s mužstvem dali prvotní cíl pokusit se jít do vedení, případně podržet nulu na kontě inkasovaných branek. Myslím, že do desáté minuty to mohlo být pro nás 1:0, když jsme měli dvě čisté gólové příležitosti. Po hrubé chybě jsme však jako první inkasovali my. Od té doby byla Plzeň klidnější na kotouči, nedělala taktické chyby, jaké jsme dělali my, celkově měla klid ve hře a podařilo se jí neinkasovat."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Do Varů jsme přijeli v situaci, která pro nás nebyla dobrá, jelikož jsme čtyřikrát v řadě prohráli. Koukali jsme se na Vary, jak hrály s Libercem, dvě třetiny s nimi držely naprosto krok a měly šance. Věděli jsme, že nás tady nečeká nic lehkého, ale chtěli jsme ty porážky zastavit. V 10. minutě se nám podařilo dát gól a ve druhé třetině jsme odskočili na 2:0, když jsme konečně taky využili přesilovku. Ve třetí třetině jsme přidali krásný gól Tomáše Svobody opět v přesilovce čtyři na tři. Z naší strany je velká spokojenost a jsme rádi, že jsme zastavili sérii proher a máme tři body, což ale musíme teď potvrdit doma."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články