Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Hradec vyhrál ve Vítkovicích, kterým se vzdaluje předkolo

Ostrava - Hokejisté Hradce Králové ve 40. kole extraligy potvrdili v Ostravě roli favorita a vítězstvím 2:1 Vítkovicím znovu vzdálili účast v předkole play-off. Hosté o čtvrté výhře z posledních pěti zápasů rozhodli ve druhém dějství po gólech Jiřího Šimánka a Rastislava Deje. Domácí stačili čtyři minuty před koncem Markem Hovorkou snížit, ale třetí porážku v řadě ve vzájemných zápasech už neodvrátili.

Utkání Vítkovice - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Kvalita a sebevědomí stály v úvodu na straně hostů. Hradec domácí v úvodní desetiminutovce zmáčkl, ale vyloženou možnost Knotka vychytal Dolejš a Šimánek to pak měl po sólu z levé strany ke štěstí Vítkovických jen na bekhend a netrefil bránu. Ostravané se po úvodní ofenzivě soupeře trochu sebrali. Vytvořili si jen jednu příležitost, zato stoprocentní: Szturcovu křížnou přihrávku brankovištěm ale ve 14. minutě Olesz i Hlinka záhadně promáchli před zívající brankou.

Hradec po vyrovnaných pasážích v pravidelných intervalech dostával domácí pod tlak. Situace se opakovala v druhé části i s tím, že po hostující iniciativě obrovskou možnost spálil vítkovický Burger, jehož střelu do prázdné branky zblokoval obránce Hronek v brankovišti do Kacetlovy brusle.

Východočeši udeřili v momentě, kdy se to zrovna moc nečekalo. Šimánek vystartoval v 33. minutě po vyhození do středního pásma a pak Dolejše znehybnil milimetrově přesným příklepem do horního růžku. Vítkovice nedokázaly zareagovat ani v přesilové hře pět na tři a gólovou převahu hokejovějších hostů zvýraznil Dej, který v početní výhodě ranou bez přípravy skóroval podruhé.

Pak už byl Hradec pro domácí příliš tučným soustem. Hosté navíc i v závěru kontrolovali průběh aktivní hrou, ale převahu, přesilovky ani možnosti Kukumberga či Ihnacaka nezužitkovali. Vítkovický Hovorka tak z nenápadně vyhlížející akce čtyři minuty před koncem snížil a Olesz mohl dokonce vyrovnat, ale zblízka puk za Kacetla neprotlačil. I přes dlouhou domácí power play už Kacetl neměl těžký zákrok a Hradec tak Vítkovice porazil počtvrté z posledních pěti utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Hradec Králové

HC Vítkovice Steel - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 56. Hovorka (Štencel) - 33. Šimánek (Pilař, T. Knotek), 36. Dej (Bednář). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Tošenovjan, Zavřel. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3625.

Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Štich - Olesz, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Tomi, Strapáč, Hovorka. Trenéři: Svozil a Petr.

Hradec Králové: Kacetl - Pilař, Plášil, Pláněk, Frühauf, Dietz, Vašíček - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Bulík, Šimánek, Courchaine - R. Pavlík, Vantuch, T. Knotek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Věděli jsme, že soupeř je skvěle organizovaný v defenzivě, přesto jsem si vytvořili tři velmi dobré brankové příležitosti do otevřené brány. Bohužel jsme nebyli ve vedení, aby Hradec musel otevřít hru. Rozhodujícím faktorem byly tyhle neproměněné šance. Naopak jsme inkasovali gól z velké dálky. Nebyli jsme horším týmem, klukům - až na ty šance - nemáme co vytknout. Posledních deset minut jsme hráli vabank, nebylo to špatné, ale nemáme ani bod."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, které jsme odehráli velmi dobře v obraně. Rozhodující byla druhá třetina, kdy se nám ve vlastním oslabení podařilo dát gól, následně jsme dokázali ubránit přesilovku pět na tři a hned z toho jsme dokázali dát gól na 2:0. Tam se zápas lámal. Třetí třetinu jsme odehráli výborně do obrany a přestáli jsme závěrečný tlak Vítkovic. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články