Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Do Liberce míří vyhaslá Kometa, Hanáci hrají v Praze

Praha - Hokejisté Brna budou v úterním 40. kole extraligy usilovat o ukončení série čtyř zápasů, v nichž nebodovali, aby tak zároveň zastavili propad tabulkou. Čeká je však nelehký duel na ledě vedoucího Liberce. Stejně nelichotivou bilanci z posledních vystoupení má i Plzeň před západočeským derby na ledě Karlových Varů, které opustil kouč Peter Oremus. Druhá Sparta je v opačném rozpoložení - Olomouc přivítá se sérií pěti zápasů, v nichž si připsala plný bodový zisk. Studio Buly se sestřihem zápasů sledujte od 19:25 na programu ČT sport.

17:00 Vítkovice - Hradec Králové

Vítkovice vyzvou Hradec Králové posílené důležitým vítězstvím nad Litvínovem, jímž si před posledními dvěma týmy v tabulce zajistily devítibodový odstup. "Byli jsme ale hrozně svázaní, a to se pak těžko hraje. Potřebovali jsme utkání bodově zvládnout, což se povedlo. Je tu předpoklad, abychom proti Hradci nastoupili ve větším klidu," prohlásil kouč Ladislav Svozil, který nemůže počítat s marodícími Strapáčem, Kafkou a Káňou.

Královéhradečtí nastřádali z pěti posledních duelů v arénách soupeřů jen tři body a v základní hrací době venku nevyhráli od poloviny prosince.

17:30 Zlín - Litvínov

Zlín se třetí tříbodovou výhrou v řadě vyšplhal už na osmé místo a může začít pokukovat po šestce, za níž zaostává o pět bodů. Další část z této ztráty může ukrojit proti předposlednímu Litvínovu, který třikrát za sebou prohrál. V posledních osmi domácích zápasech ztratili Berani jediný bod.

"Díváme se však stále pod sebe, abychom se udrželi do desátého místa. Litvínov pro nás znamená těžkého a nepříjemného protivníka, který se herně zvedl. V této sezoně jsme nad ním ani jednou nezvítězili za tři body," řekl trenér Rostislav Vlach.

17:30 Chomutov - Třinec

Chomutov v neděli po čtyřech prohrách zabral a porazil doma Plzeň 4:3. Připsal si tak teprve druhou výhru z posledních devíti zápasů. Severočeši jsou si vědomi, že musejí nadále sbírat body. "Nekoukáme nahoru ani dolů, ale sami na sebe. Pořád to máme ve svých rukou. Máme v týmu kluky, kteří jsou šikovní a mají svoji kvalitu. Je teď jen potřeba se psychicky zvednout. Oni hokej umějí hrát," řekl asistent trenéra Jan Šťastný.

Vicemistr z Třince vyhrál tři zápasy po sobě při skóre 12:2 a upevnil si desátou pozici. Proti Chomutovu se navíc pyšní sérií sedmi vítězství, i když poslední dvě se zrodila až v nastavení a po nájezdech.

18:00 Liberec - Brno

Liberec přes velký náskok v čele tabulky nepolevuje, pokračuje ve výborných výkonech a vyhrál 15 z 17 posledních utkání. "Systém, kterým hrajeme, přináší hráčům to, že vyhráváme. A hráči se baví hokejem. Když něco funguje, hlava není zatížena černými myšlenkami a daří se vám všechno lépe," řekl asistent trenéra Vladimír Čermák. Pro Bílé Tygry je příznivé i to, že s blížícím se koncem základní části většina jejich soupeřů hraje o hodně. "To je určitě dobré, protože zápasy v play-off budou hodně těžké a my si můžeme často už nyní vyzkoušet, jak se dostat přes pečlivou obranu soupeře," řekl Čermák.

Kometa se dostala v tomto ročníku do největší výsledkové krize. "Samozřejmě nás poslední bilance trápí, nenechává to nikoho chladným. Liberec v tabulce odskočil, hraje v pohodě, má kompletní kádr. Tři předcházející vzájemné zápasy s Libercem byly výborné a vyrovnané. Věřím, že se nám podaří i tentokrát odehrát podobnou partii. Potřebovali bychom, aby se mužstvo semklo, když je tak rozbombardované zraněními, a pokusilo se v Liberci uhrát nějaké body," řekl asistent trenéra Karel Beran.

18:00 Karlovy Vary - Plzeň

Karlovy Vary po šesté prohře z posledních sedmi zápasů dopadly zpět na dno soutěže, následkem čehož skončil kouč Peter Oremus. Tým tak zatím dočasně vede asistent Karel Mlejnek, který byl hlavním trenérem před Oremusovým příchodem. "Největší problém je v tom, že do 10. minuty první třetiny prohráváme. Už si ani nepamatuji utkání, kdy jsme vyhrávali. To je jeden z faktů, proč nám to nejde. Dalším je pak to, jak se tým dokáže po ráně, kterou dostane v předchozím utkání, zvednout," řekl Mlejnek. A předchozí rána byla velká - domácí prohra 2:7 s Libercem. "Nesmíme se z toho složit. Jednoduše se to řekne, ale hůře udělá. Samozřejmě musíme být důslednější v defenzivní fázi hry," prohlásil Mlejnek.

Plzeň poprvé v sezoně prohrála čtyřikrát za sebou a černou sérii se pokusí zastavit na ledě Karlových Varů, kde v říjnu vyhrála vysoko 6:0. "Určitě musíme zlepšit obranu, protože dostáváme často laciné góly a potom se to těžko otáčí," řekl plzeňský útočník Miroslav Preisinger. Plzni se vyprazdňuje marodka, na níž jsou útočníci Johnson a Hollweg, pro Schleisse už naopak sezona skončila. "Johnson je v plném tréninku a v tomto týdnu naskočí do hry. Ryan (Hollweg) by do zápasů mohl nastoupit po reprezentační přestávce," řekl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

18:00 Pardubice - Mladá Boleslav

S příchodem kouče Petera Draisaitla mají zatím ze dvou utkání stoprocentní bilanci Pardubice, jimž se nyní postaví do cesty Mladá Boleslav. "Moc se nedívám, proti komu hrajeme, mě to moc nezajímá. Já mám stoprocentně jasno v tom, že ligu nám zachrání pouze to, budeme-li konstantně sbírat body," prohlásil Draisaitl.

Šestí Středočeši po náznaku zlepšení ve dvou posledních utkáních nebodovali, Třinci a Spartě dokonce nevstřelili ani gól.

18:30 Sparta - Olomouc

Sparta zvládla 11 z posledních 13 zápasů a proti Olomouci sehraje druhý duel, jež zasvětila akci Sparta vzdává hold. "Máme za sebou šňůru několika kvalitně odehraných zápasů. Samozřejmě chceme v těchto výkonech pokračovat a navázat na předešlé úspěchy. Znovu nás čeká zápas s nepříjemným soupeřem a je na nás, abychom i tentokrát předvedli stoprocentní výkon s minimem chyb a uspěli," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták. Pražané se opět těší na zaplněné hlediště, kam klub pozval členy složek Integrovaného záchranného systému, a věří, že se povede překonat rekordní návštěvu na domácím utkání Sparty v sezoně (14 243 diváků). "Opět se bude hrát před zaplněnou arénou a chceme i tentokrát vzdát hold vítězstvím," zdůraznil Moták.

Olomouc míří do play-off. Krizi z přelomu roku dokázala zažehnat, z posledních šesti zápasů pětkrát bodovala, proto má na jedenácté Vítkovice patnáctibodový náskok a pomalu se může začít těšit na vyřazovací boje. "Je hodně důležité, že body sbíráme celkem pravidelně. Poměrně spokojeni jsme i s předváděnou hrou. Jedeme teď sice na rozjetou Spartu, ale i tam budeme chtít hrát podobně aktivně jako proti Třinci," řekl asistent Jan Tomajko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články