Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Draisaitlovi premiéra na lavičce Pardubic vyšla. Dynamo uspělo v Brně

Brno – Čtyřikrát v řadě hokejisté Pardubic odcházeli z ledu jako poražení. Při premiéře nového kouče Petera Draisaitla však tuto černou sérii dokázali zlomit. Na půdě Brna zvítězili 3:2. K vítězství pomohly Dynamu dva góly v početní výhodě v rozmezí 63 sekund na začátku druhé třetiny, kdy Východočeši zvýšili na 3:0. Kometa se střelecky probrala až v posledním dějství, kdy dvěma góly během 25 sekund korigovala výsledek. Na zvrat to ale nestačilo a už ve třetím zápase po sobě nebodovala.

Peter Draisaitl na lavičce Pardubic
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Tři dny společné přípravy byly dobré, ale ještě nás čeká hodně práce. Hráče teprve poznávám. Proto jsem nesáhl k žádným změnám v sestavě. Zápas jsme odehráli až na nějaké minuty docela slušně. Pokud budeme hrát aktivně, tak můžeme soupeřům vzdorovat. Naopak jsme se přesvědčili po dvou rychle inkasovaných gólech, že se nám pasivita vymstí," zhodnotil svou premiéru trenér Draisaitl.

Pardubice výrazně nakopla v cestě k vítězství rychlá úvodní branka už ve 20. vteřině. Svůj krátký únik zakončil Orsava, na jehož střelu brankář Čiliak špatně zareagoval. Brzký gól dodal hostům sebedůvěru, lépe napadali protivníka a hlavně důsledně bránili střední pásmo.

"Dostat při prvním střídání v první minutě branku je katastrofa. Hlavně, když nesplníme to, co jsme měli. Nás tato branka po předcházejících dvou zápasech položila a těžko se z toho dostáváme," uvedl obránce Komety Jozef Kováčik.

Naopak výkon Brňanů tento moment v součtu s debaklem z úterní dohrávky na Spartě výrazně poznamenal. Hráli těžkopádně, trápili se při přechodu do protiútoků, jejich akcím chyběla myšlenka. Střelecký důraz postrádali i při přesilových hrách. Nejvážnější šanci na vyrovnání měl ve 13. minutě Hynek Zohorna, jenž zblízka přestřelil volnou část branky.

Hned v úvodu druhé třetiny dali Východočeši soupeři lekci z využívání přesilových her. Při vyloučení Kováčika ve 22. minutě skóroval zblízka Redenbach a vzápětí po trestu dalšího domácího obránce Kocha za vyhození kotouče za hrazení přidal dělovkou od modré čáry třetí gól Sýkora. Z tohoto těžkého úderu se Brňané jen pomalu vzpamatovávali. I když si vypracovali územní převahu.

"Řekli jsme si po první třetině, co chceme hrát. Jenže jsme zbytečně dvakrát faulovali a v oslabení inkasovali další dva góly. Utkání rozhodla i disciplína a naše zbytečná vyloučení," konstatoval kouč Brna Alois Hadamczik.

Kometa zabrala až v závěrečné třetině, kdy se v rozmezí 25 sekund dvěma góly vrátila do zápasu. Poprvé překonal ve 48. minutě brankáře Maxwella tvrdou střelou Ton a vzápětí skóroval Jan Hruška. Kouč Draisaitl okamžitě zareagoval oddychovým časem. Jeho svěřenci se dostali z chvilkového útlumu a jednobrankové vítězství už udrželi.

"Jsme v těžké situaci. Krize už tu byly v minulosti. Musíme začít hrát nátlakový hokej, který jsme produkovali v posledních letech. Nyní jsme v posledních pěti minutách ukázali, že tento hokej hrát umíme. Doufám, že se to změní," dodal Kováčik.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Pardubice

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. Ton (Kováčik, J. Hruška), 49. J. Hruška (T. Kaberle) - 1. Orsava (Čáslava, Štajnoch), 22. Redenbach (Orsava), 24. P. Sýkora (Štajnoch, Redenbach). Rozhodčí: R. Čech, Hradil - Bryška, Lukš. Vyloučení: 5:3, navíc Kováčik (Brno) 10 min a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 7526.

Kometa Brno: Čiliak - Kováčik, T. Kaberle, Kuboš, Koch, Dujsík, Malec - Ton, J. Hruška, H. Zohorna - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Pardubice: Maxwell - Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Bokroš, Ščotka, M. Šeda - Orsava, Nahodil, Kaut - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Rapáč, Krajňák, Moučka. Trenéři: Draisaitl a R. Král.

Alois Hadamczik (Brno): "Máme těžké období. Nehráli jsme dobře ve dvou zápasech venku, které jsme prohráli. Bylo to znát i v úvodní třetině, kdy první útok rychle inkasoval branku. Řekli jsme si po první třetině, co chceme hrát. Jenže jsme zbytečně dvakrát faulovali a v oslabení inkasovali další dva góly. Ve třetí třetině jsme sáhli ke změnám v sestavě, hráli jsme na tři útoky a čtyři obránce. Výsledek se nám už ale nepodařilo otočit. Utkání rozhodla i disciplína a naše zbytečná vyloučení. Pardubice byly o gól lepší a vyhrály zaslouženě."

Peter Draisaitl (Pardubice): "Zápas jsme odehráli až na nějaké minuty docela slušně. Pomohla nám rychlá branka. Pokud budeme hrát aktivně, tak můžeme vzdorovat soupeři. Naopak jsme se přesvědčili po dvou rychle inkasovaných gólech, že se nám pasivita vymstí. Měli jsme chvílemi problém hlídat obránce soupeře. Druhou vlnu jsme někdy ztráceli. V defenzivě ještě máme chyby. Tři dny společné práce byly dobré, ale ještě nás čeká hodně práce."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy