Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hradec poskočil na třetí místo. Doma zdolal Karlovy Vary

Hradec Králové – Novým vlastníkem třetího místa se stali hokejisté Hradce Králové. Pomohla jim k tomu ztráta Plzně a domácí výhra nad Karlovými Vary v poměru 4:2. Východeši si připsali už třetí vítězství v řadě. Energie naopak padla popáté z posledních šesti utkání.

Jaroslav Bednář (vpravo) slaví se svými spoluhráči z Hradce Králové vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Taneček David

První třetina byla velmi rušná, po osmi minutách se zdálo, že je zápas rozhodnutý, jenže nakonec to tak nebylo. Hradec se velmi rychle dostal do dvougólového vedení. V osmé minutě to bylo 2:0. Nejprve se z dorážky prosadil Ihnacak, poté po skrumáži skóroval obránce Frühauf. Hradec byl v těch chvílích jasně lepší, ale poté ho zradila vlastní nedisciplinovanost.

"Odehráli jsme docela dobrý zápas. Úvod nás mrzí, prohrávat o dva góly v Hradci je složité. Jenže pak jsme se zlepšili. Na výkonu, který jsme podali poté, musíme postavit další zápasy," uvedl trenér Karlových Varů Peter Oremus.

V 11. minutě dostali hosté možnost hrát 34 vteřin přesilovku pět na tři. Zvládli ji perfektně. První gól dal po 24 vteřinách zkušený obránce Bičánek, který se trefil od modré čáry do horního rohu brány. Hosté se prosadili i v pěti proti čtyřem a hned za 38 vteřin vyrovnal střelou z úhlu kanonýr Bartek.

"Prvních deset minut vypadalo, jak jsme si představovali. Dobře jsme bruslili, chodili jsme do brány. Potom jsme ale udělali zbytečné fauly, přitom víme, jak dobré přesilovky Karlovy Vary mají," řekl trenér Mountfieldu Vladimír Kýhos.

Ve druhé části se hrál vyrovnaný hokej. Hradci pomohla první přesilovka v zápase, i když v ní neskóroval. Jenže těsně po ní udeřil. Mountfield se dostal díky vyloučení obránce Sičáka do tlaku, který zužitkoval. Dvě vteřiny po ukončení početní výhody se perfektně pod horní tyč trefil kapitán Bednář, jenž zaznamenal šestý gól v sezoně.

Třetí třetina byla vyrovnaná. Ve 44. minutě měl po zpětné přihrávce velkou šanci karlovarský Rachůnek, jenže domácí obrana jeho střelu zablokovala. Domácí vycházeli z defenzivy, proti níž se prosadil střelec Bartek, Kacetl však jeho střelu po úniku chytil. Na druhé straně neskóroval Courchaine, jenž mohl dorazit Bednářův pokus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Karlovy Vary

Hradec neuspěl ani ve dvou velkých příležitostech, netrefil se Kukumberg a po něm Pláněk, proto měli hosté pořád naději na obrat. Bartek však čtyři minuty před koncem z bezprostřední blízkosti Kacetla nepokořil.

"Ve třetí třetině jsme si mysleli, že zápas nějak dohrajeme, ale nebylo to tak. Měli jsme dvakrát prázdnou bránu, nedali jsme, a tak musíme poděkovat Ondrovi Kacetlovi, který dvakrát vychytal Barteka," podotkl Kýhos.

Hostům nepomohl ani oddechový čas, který si vzal necelé dvě minuty před koncem. Minutu před koncem odvolali gólmana, do velké šance se dostal Huna, jenže Kacetl zasáhl. Hradec vedení držel, navíc 19 vteřin před koncem trefil při power play prázdnou branku obránce Plášil. Dal gól ve svém prvním zápase za Mountfield v sezoně.

Vychutnat výhru proti svým nedávným spoluhráčům si mohl při své premiéře v hradeckém dresu slovenský útočník Tomáš Bulík. "Na začátku to bylo zvláštní. Ale je to v Hradci jiné, je na vítězné vlně. Jsem rád, že jsem v takovém mužstvu," pochvaloval si Bulík.

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Ihnacak (Honejsek, Červený), 8. Frühauf, 30. Bednář (Honejsek, Hronek), 60. Plášil - 11. Bičánek (Marosz, Huna), 12. Bartek (J. Svoboda, Sičák). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci: 4723.

Hradec Králové: Kacetl - K. Pilař, Plášil, Pláněk, Frühauf, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Kopta, T. Knotek, Courchaine - R. Pavlík, Bulík, Šimánek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Karlovy Vary: Habal - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Gulaši, Redlihs, Sičák - J. Svoboda, Gríger, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Huna, Marosz, Gorčík - V. Tomeček, Vachovec, Flek. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Prvních deset minut vypadalo, jak jsme si představovali. Dobře jsme bruslili, chodili jsme do brány. Potom jsme ale udělali zbytečné fauly, přitom víme, jak dobré přesilovky Karlovy Vary mají. Ve třetí třetině jsme si mysleli, že zápas nějak dohrajeme, ale nebylo to tak. Měli jsme dvakrát prázdnou bránu, nedali jsme, a tak musíme poděkovat Ondrovi Kacetlovi, který dvakrát vychytal Barteka."

Peter Oremus (Karlovy Vary): "Odehráli jsme docela dobrý zápas. Úvod nás mrzí, prohrávat o dva góly v Hradci je složité. Jenže pak jsme se zlepšili. Na výkonu, který jsme podali poté, musíme postavit další zápasy."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články