Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kopřiva může zpět na lavičku Chomutova, svaz mu prodloužil licenci

Praha - Asistent chomutovského týmu Břetislav Kopřiva, který byl na střídačce mužstva bez platné licence, může znovu trénovat. Původně měl pozastavenou činnost do 2. února, komise mu trest ale zkrátila. Svaz Kopřivovi licenci typu A prodloužil.

Ilustrační foto

Kopřiva nemohl působit u mužstva z rozhodnutí předsedy komise Karla Holého z 12. ledna kvůli nesplnění podmínek pro udělení trenérské licence A a neplatnému trenérskému průkazu. Podle řádů Českého svazu ledního hokeje je trenérská činnost v soutěžích podmíněna odpovídající licencí a platným průkazem. Nesplnění této povinnosti je disciplinárním přestupkem.

Pětašedesátiletému kouči vypršela platnost dokladu s koncem roku 2015 a působil tak v novém roce bez trenérského průkazu u týmu při duelech s Karlovými Vary, v Liberci a proti Litvínovu. Chomutov za to obdržel rovněž napomenutí. Holý při udělení původního trestu přihlédl k tomu, že 1. února je na programu první doškolovací seminář, a před Kopřivou tak byla příležitost k nápravě.

Sám kouč však od začátku s uděleným trestem nesouhlasil a odvolal se. "Nesouhlasím s tím, protože si myslím, že tam došlo k omylům na více stranách," řekl. Přestože disciplinární komise po opětovném otevření celé záležitosti uznala původně uložený trest za odůvodněný a správný, přihlédla zároveň i k novým skutečnostem.

"Mimo jiné k účasti trenéra Břetislava Kopřivy na semináři v rámci Memoriálu Ivana Hlinky, jeho úloze pozorovatele při Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 a účasti na přednášce trenérské školy Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze, která se uskutečnila 16. ledna 2016," uvedl svaz s tím, že na základě uvedených skutečností byla Kopřivovi trenérská licence A prodloužena.

Pro Kopřivu přehodnocení případu ze strany disciplinární komise znamená, že už může být k ruce hlavnímu kouči Vladimíru Růžičkovi při dnešním duelu 38. kola, v němž se Piráti představí v O2 areně na ledě pražské Sparty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články