Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sekáč míří k obhájci Stanley Cupu. Chicago ho získalo z Anaheimu

Chicago – Pouze jednu sezonu vydržel v dresu Anaheimu Jiří Sekáč. Třiadvacetiletého českého útočníka Ducks poslali k obhájci Stanley Cupu Chicagu, které za něj obětovalo forvarda Ryana Garbutta. V novém působišti bude Sekáč usilovat i o nový kontrakt, současný dvouletý mu po sezoně vyprší.

Jiří Sekáč (vpravo) v utkání proti Coloradu
zdroj: ČTK/AP autor: Christine Cotter

Bývalý hráč Lva Praha, jenž také hájil barvy extraligové Sparty, zatím neprožívá příliš povedenou sezonu. I kvůli potížím se zraněným kotníkem v ní odehrál za první tým Ducks jen 22 zápasů, připsal si v nich pouze gól a dvě nahrávky a na ledě dostával čím dál méně prostoru.

V Chicagu se potká s krajanem Michalem Rozsívalem. "Jirka se o trejdu dozvěděl dnes ráno místního času, okamžitě začal řešit přesun do Chicaga. Změnu bere pozitivně, zájem Blackhawks je pro Sekáče velkou výzvou a motivací," řekl hráčův agent Michal Sivek.

Pro Sekáče, který nebyl do NHL draftován, půjde v lize o druhou výměnu. Z Montrealu byl v minulém ročníku, v němž ve slavné soutěži debutoval, vyměněn koncem února 2015 do Anaheimu. Celkem má v základní části na kontě 91 zápasů a 26 bodů (10+16). Během sedmi utkání play-off nebodoval.

Z pohledu postavení obou celků v Západní konferenci si Sekáč, na jehož kontě je i několik reprezentačních startů, výrazně polepší. Zatímco Anaheim je mimo pozice pro play-off, rozjeté Chicago je nejlepším mužstvem konference a aktuálně má na kontě sérii 12 vítězství. Jeden z týmů tzv. "Original Six" se v předchozích šesti sezonách třikrát radoval ze zisku Stanley Cupu.

Třicetiletého Garbutta získalo Chicago během loňského léta z Dallasu. Ve 43 zápasech nastřádal šest bodů (2+4). Celkem si stihl ve 241 utkáních základní části připsat 76 bodů díky 32 zásahům a 44 asistencím. Za šest duelů vyřazovacích bojů o Stanley Cup třikrát skóroval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články