Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Spartě vystřelil tři body až v poslední minutě Sabolič

Praha - Robert Sabolič brankou z 60. minuty rozhodl o vítězství Sparty 4:3 nad Třincem. Jeho tým se díky třem bodům posunul na druhé místo o bod před Plzeň. Třinec zůstává na desáté příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Třinec

Spartě chyběl nově útočník Pech, Třinec se musel znovu obejít bez Polanského. Do první šance se dostal ve třetí minutě hostující Růžička, který nastoupil poprvé po třízápasovém disciplinárním trestu. Na druhé straně se ocitl sám před Hrubcem Hamilton, ale také neuspěl.

Sparťanský gólman Pöpperle i Hrubec kryli i další střelecké pokusy. Oceláři se ubránili při vyloučení Sýkory, který pak ve 13. minutě zkusil překvapit Pöpperleho fintou zpoza branky s pukem na čepeli. V 17. minutě se Oceláři radovali, když kombinaci po přihrávce Draveckého zakončil blafákem mezi betony Žejdl.

V úvodu druhého dějství zahrozil Růžička, ale ve 27. minutě skórovala Sparta. Klimek našel před brankou Saboliče a slovinský kanonýr překonal Hrubce blafákem do bekhendu. Při Rothově trestu byl blízko obratu Přibyl, ale nestihl zasunout puk do branky. Při Emingerově vyloučení měl na straně hostů dvě možnosti Sýkora.

V 35. minutě se znovu dočkali Pražané, když bleskově za tři vteřiny využil přesilovku při Noskově pobytu na trestné lavici střelou z mezikruží kapitán Netík. Za 96 vteřin zvýšil bombou od modré čáry k pravé tyči Polášek.

Třinec mohl odpovědět při Švrčkově vyloučení, kdy Dravecký zakončoval zpoza branky, ale za Pöpperleho zaskočil Hrbas a zachránil situaci těšně před brankovou čárou. Početní výhodu ale nakonec využil střelou od modré čáry Roth, který se dočkal první trefy po říjnovém návratu do Třince z Novosibirsku.

V úvodu třetí třetiny měli možnosti Sabolič a Dragoun, ale Hrubec držel hosty ve hře. Sparta se ubránila při trestu Buchteleho, který pak mohl udeřit ve 48. minutě, ale Hrubec byl na místě. Vzápětí mu po Netíkově zakončení pomohla tyč. Další možnost měl Buchtele, který šel ale vzápětí pykat za podražení a po Noskově střele dorážkou do prázdné branky vyrovnal druhým gólem v utkání Žejdl. Třinec se snažil o obrat, ale 39 sekund před koncem rozhodl po Hamiltonově přihrávce z mezikruží Sabolič.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Sabolič (Klimek, J. Mikuš), 35. Netík (Přibyl), 36. Polášek (Kumstát), 60. Sabolič (Hamilton, J. Mikuš) - 17. Žejdl (Dravecký, Irgl), 39. Roth (Klesla, Kopecký), 51. Žejdl (Nosek, Dravecký). Rozhodčí: Polák, Hejduk - Komárek, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 4517.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík, Černoch, Kumstát - M. Procházka, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Klesla, Slovák, M. Doudera - Irgl, Žejdl, Dravecký - J. Sýkora, Kopecký, Tybor - Chmielewski, Plíhal, Adamský - Marek Růžička, Rufer, R. Meidl. Trenéři: Dopita a Mucha.

Zdeněk Moták (Sparta): "Bylo to vyrovnané utkání. My jsme do zápasu vstoupili stejně, jak jsme končili zápas s Plzní. Hra se nám moc nedařila. Ve druhé třetině jsme byli lepší, podařilo se nám vstřelit tři branky, ale bohužel jsme obdrželi druhý gól při přesilové hře soupeře, a to nás trošku zabrzdilo. Ve třetí třetině byla zase dvě oslabení a jedno z nich jsme nezvládli, ale bylo to vítězství vůle. Musím naše chlapce pochválit a poděkovat jim."

Jiří Dopita (Třinec): "Neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Myslím si, že v první třetině jsme byli určitě lepší. Ve druhé Sparta potrestala dvě chyby, které jsme udělali. Byla produktivní. Pak jsme se vrátili do zápasu, srovnali jsme a po špatném dobruslení jsme dostali rozhodující gól. Celkově jsme si nezasloužili prohrát. Bohužel je to teď už několikátý zápas, který jsme prohráli o branku. Je to těžké, ale když budou kluci pracovat jako dneska, tak se to musí otočit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články