Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kometa porazila Chomutov i díky premiérové brance Tona v sezoně

Brno - Kometa Brno porazila Chomutov 3:1, když jí ke třem bodům pomohla i první sezonní branka Petra Tona. Brňané se navíc dostali před Chomutov na sedmou příčku tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Chomutov

Kometa po dvou zápasech pod otevřeným nebem vsadila po návratu do domácí haly na hru s dobře zajištěnou defenzivou. Podobnou taktiku ale zvolili i Piráti a obezřetně bránili střední pásmo. Oba celky se proto v první třetině nedostaly k vyloženější střelecké příležitosti. Pokusy z větší vzdálenosti kryli oba brankáři, brněnský Čiliak a chomutovský Kopřiva.

Hokej získal až ve druhé části na útočné kvalitě. Brňané zvýšili důraz a dostali se do tlaku. Hosté těžili z rychlých protiútoků, nejvíce se prosazovala Červenkova první útočná řada a nebezpečí hrozilo také od Vondrky a Květoně. Oba celky se ale nedokázaly prosadit ani při přesilových hrách.

Skóre otevřel až ve 36. minutě v době největšího tlaku Komety Petr Ton, který získal za brankou kotouč a jeho přihrávku si srazil do vlastní sítě nešťastně Račuk. Bývalý nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč soutěže Ton po zranění při teprve čtvrtém startu v sezoně poprvé bodoval.

V úvodu závěrečné třetiny využili Brňané přesilovku a ve 43. minutě po Tonově přihrávce překonal Kopřivu Hruška. Piráti nerezignovali a po gólu Květoně jim svitla naděje na zvrat. Tu ale rychle uhasil za necelé dvě minuty třetí brněnskou brankou Káňa. Brňané už taktickou hrou udrželi tříbodové vítězství a vyhráli nad Chomutovem i sedmý vzájemný zápas na domácím ledě.

Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky: 36. P. Ton, 43. J. Hruška (P. Ton, T. Kaberle), 53. J. Káňa II (Trška, Špirko) - 51. D. Květoň (Pereťjagin, Dušek). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 7024.

Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Štindl, Trška - P. Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Dočekal, P. Mrázek - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Chomutov: Kopřiva - Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Tejnor, Pereťjagin, Dlapa - T. Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, Dušek, Vondrka - Hřebejk, Ölvecký, Sklenář - Chlouba, Račuk, R. Veselý. Trenéři: V. Růžička st. a J. Šťastný.

Kamil Pokorný (Brno): "Zápas byl velice těžký. Oba týmy hrály dvě třetiny výborně z obrany. První gól jsme dali díky tlaku do branky, kam se do šance probojoval Ton. Měli jsme při této brance štěstí, které je někdy potřeba. Několikrát jsme je v této sezoně neměli. Třetí třetina nabídla jiný hokej. My jsme si pomohli přesilovkou a soupeř otevřel hru, neměl na co čekat. Výborně nám zachytal brankář Čiliak, který nás v rozhodujících chvílích podržel."

Jan Šťastný (Chomutov): "Navzdory prohře jsme neodehráli špatné utkání. Jsme proto zklamaní, výsledek nás mrzí. Domácí potrestali naše chyby. Naopak šance, které nám nabídli, jsme nevyužili. Je to škoda. První gól Brna byl polovlastní. Druhý jsme dostali po situaci, na kterou jsme hráče upozorňovali. Špatně jsme ji vyhodnotili. Možná i padl s tečí. Když jsme dali kontaktní gól na 1:2, tak jsme věřili, že jsme schopni výsledek srovnat. Jenže přišla další individuální chyba, kdy jsme nepokryli soupeře v obranném pásmu. Trochu se trápíme v koncovce, na to se ale nechceme vymlouvat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články