Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Souboj rozjetých: Liberec narazí na Třinec

Praha - Suverénně vedoucí Liberec bude ve 32. kole hokejové extraligy usilovat o desáté vítězství za sebou, kterým by opět vylepšil klubový rekord. Jeho formu prověří Třinec, který ve třech duelech od nástupu kouče Jiřího Dopity neztratil ani bod. Stejně jako Oceláři je na tom i pražská Sparta, jež bude v Litvínově svádět na dálku souboj o druhou příčku s Plzní. Indiáni se představí na ledě Vítkovic. Přímý přenos utkání Liberec – Třinec vysílá od 16:00 ČT sport a náš web, komentují Tomáš Jílek a Martin Hosták, ve studiu budou Jiří Hölzel a David Pospíšil.

16:10 Liberec – Třinec (ČT sport)

Liberec v pondělí uspěl na ledě Mladé Boleslavi, připsal si devátou výhru za sebou a upevnil si vedení v soutěži. Jeho náskok v čele vzrostl už na 14 bodů. Proti Třinci může Bílým Tygrům pomoci poprvé v sezoně i vyprodané hlediště, v prodeji zbývá už jen několik desítek vstupenek.

"Rekordy a podobné věci ale neřešíme. Snažíme se jít poctivou prací co nejdále. Náš cíl je jasný - chceme postoupit do play-off," řekl útočník Lukáš Krenželok, jenž se na posledních dvou výhrách podílel pěti kanadskými body.

Třinečtí pozvolna vylepšují svou pozici a na první šestku ztrácí osm bodů. "Každá výhra přinese do týmu trochu víc pohody, pozvedne se psychika a lépe se hraje. Nesmíme zapomenout, jak jsme se k výhrám dostali. Musíme stále tvrdě pracovat na tréninku, pak to přenést do zápasu. Duel v Liberci pro nás bude velmi dobrým testem. Oni jsou na koni, hrají velmi dobře, ale my si věříme," uvedl pro klubový web zkušený útočník Tomáš Kopecký.

17:30 Litvínov – Sparta

Litvínov prožívá další složité období. Obhájce titulu třikrát za sebou nebodoval a během této série vstřelil jen dva góly. Při těsných porážkách doma s Brnem (0:1) a v Plzni bolela špatná produktivita dvojnásob. "Výkon se trochu zlepšil. Nesmíme propadat panice a bojovat dál. Chtělo by to nějakou sérii dobrých výsledků," uvedl kouč Radim Rulík. Výraznou komplikací jsou zdravotní potíže ofenzivních tahounů Viktora Hübla a Petera Jánského.

Sparta i přes absenci ofenzivního lídra Jaroslava Hlinky po prosincové reprezentační pauze v každém ze tří utkání naplno bodovala a vstřelila vždy po pěti gólech. Pražané se díky úspěšné sérii vyšplhali ze sedmého na třetí místo. "Je důležité období před play-off, každý tam chce být. Čím víc nahrajeme, tím bude větší klid," je si vědom útočník Jan Buchtele.

17:00 Vítkovice – Plzeň

Vítkovice může další zaváhání stát místo v první desítce. V sedmi z posledních osmi duelů Ostravané nebodovali. "O kvalitách a síle Plzně není důležité moc mluvit, je to evidentní na první pohled. My ale potřebujeme body. Je to poslední zápas kalendářního roku a tomu by jednoznačně slušela výhra," prohlásil trenér Ladislav Svozil.

Plzeň začne v Ostravě sérii čtyř utkání v arénách soupeřů. "O výsledku našich venkovních zápasů většinou rozhodují první třetiny. Pokud ji přežijeme, jsme schopní zápas zvládnout dobře. To pro nás bude rozhodující. Když nám tam něco spadne, tak už se to pak těžko dohání," přemítal gólman Matěj Machovský. "Chceme hrát naši hru a důležité bude hrát vzadu na to, abychom neinkasovali," dodal útočník Michal Poletín. Mimo hru jsou Schleiss, Johnson a Hollweg.

17:30 Zlín – Pardubice

Zlín se po počáteční krizi probral, v prosinci z posledních sedmi zápasů vytěžil 15 bodů. Od desátého místa a případného postupu do play-off ho dělí jediný bod. K vylepšení nadějí hodně pomohla poslední dvě vítězství. "Potěšitelné je, že jsme vylepšili naši střeleckou produktivitu. Pardubice mají o bod méně než my, z tohoto pohledu bude nadcházející duel pro oba celky hodně důležitý," řekl kouč Rostislav Vlach.

Pardubičtí se však rovněž nehodlají smířit s tím, že by si neměli zahrát ani předkolo. "Potřebujeme vítěznou šňůru, teď jdou zápasy rychle za sebou. Jedeme bojovat a chceme potvrdit vzestup z utkání s Karlovými Vary. Věříme, že neodjedeme s prázdnou," řekl asistent trenéra Marek Zadina.

18:00 Hradec Králové – Kometa Brno

Hradec Králové prožívá první těžší zkoušku pod trenérem Vladimírem Kýhosem, dvakrát po sobě nebodoval a pokaždé pětkrát inkasoval - v Liberci (4:5) a na Spartě (2:5). Doma proti Kometě chce o to více zabrat a vrátit se k výkonům z minulých zápasů. V nich pod novým koučem Kýhosem šestkrát bodoval, z toho pětkrát naplno a jednou prohrál v prodloužení. "Nemůžeme si jít jen zahrát hokej. Musíme do toho dát víc zodpovědnosti a jít zase tou cestou, co nás zdobilo ve vítězných zápasech, které končily třeba 2:1," řekl královéhradecký útočník Jaroslav Kudrna.

Kometa vyhrála poslední dva zápasy. Z výkonnostní krize však svěřenci Aloise Hadamczika stále nevybředli. Tým zápolí s koncovkou a nabouranou psychikou. "Hodně nám pomohla výhra v prodloužení v posledním utkání s Olomoucí. Lámou nás stále stejné věci, když dostaneme branku, tak přestáváme hrát. Chtěli jsme v současném nakumulovaném zápasovém programu rozložit zátěž na více hráčů a hrát s osmi obránci. Bohužel po zranění Hanzlíka a trestu Kováčika tento záměr padl," posteskl si asistent trenéra Karel Beran.

18:00 Karlovy Vary – Mladá Boleslav

Karlovy Vary změří síly s Mladou Boleslaví, s níž v součtu s minulou sezonou čtyřikrát po sobě prohrály. Oba celky mají na kontě dvě porážky za sebou. "Hrajeme domácí zápas a potřebujeme body. K tomu je třeba předvést lepší výkon než v Pardubicích. Musíme si více věřit, že ten zápas zvládneme, ale uvědomujeme si, že to bude těžké, protože Boleslav je velmi kvalitní soupeř," řekl domácí kouč Peter Oremus.

18:00 Olomouc – Chomutov

Nejhorší sérii neúspěchů v sezoně prožívá Olomouc, která v posledních čtyřech vystoupeních získala jen bod za porážku v Brně v prodloužení. "A byl pro nás navzdory prohře hodně cenný. Také proto, že jsme ukázali svou sílu a za stavu 0:3 jsme se ještě vrátili do hry. Věřím, že nám brněnský výkon nyní napomůže k ukončení série proher," uvedl olomoucký kouč Zdeněk Venera. O nápravu se Hanáci pokusí s Chomutovem, který v posledních dvou kolech nebodoval a navíc inkasoval pokaždé pět branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články