Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pastrňák už je u týmu, rád by zopakoval medailový úspěch

Helsinky - Hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu se v Helsinkách připojil k české reprezentaci a doufá, že si s partou spoluhráčů zopakuje na mistrovství světa dvacítek podobný úspěch, jakým bylo stříbro z loňského šampionátu osmnáctek. Devatenáctiletý talent má za sebou po sedmi týdnech léčby zranění na kontě dva zápasy na farmě v Providence v AHL a Bruins jej na turnaj pustili i kvůli tomu, aby se na něm vrátil do herní pohody.

David Pastrňák v národním dresu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Chris Young

"Je vždycky příjemné, když můžete obléct národní dres. Jsem rád, že můžu být už potřetí na dvacítkách. Je to pro mě čest pokaždé, když můžu hrát za nároďák, a jsem rád za další příležitost," řekl Pastrňák. V této sezoně sehrál v NHL deset zápasů a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Na konci října si v utkání NHL s Arizonou při blokování střely zlomil nohu.

"Je těžké posoudit, v jaké jsem formě. Uvidíme, jak se budu cítit. Nehrál jsem dlouho a musím se do toho dostávat pomalu střídání po střídání," uvedl. Do týmu v Helsinkách nebude mít problém zapadnout. "Většinu kluků znám už z osmnáctky. Hrajeme spolu, vídáme se, takže problém v tom nebude. S osmnáctkama jsme měli stříbrnou medaili a byl to skvělý zážitek. Doufám, že můžeme takový úspěch zopakovat. Strašně jsem se sem těšil. Hlavně na partu, která je tady výborná," prohlásil Pastrňák.

Je nám líto, video expirovalo.
K juniorské reprezentaci se na MS přece jen připojil Pastrňák

Slováci jsou bojovníci, vždy mají dobrý tým, říká Pastrňák

Po příletu jej čeká hned v pondělí zápas se Slovenskem. Ten bude i odvetou za loňské čtvrtfinále, ve kterém Češi na juniorském MS se Slovenskem vypadli. "Určitě si na ten zápas občas vzpomenu, ale snažím se na to nemyslet. Toto je jiný ročník a jiný zápas. Slováci mají vždycky dobrý tým. Jsou to bojovníci, o čemž jsme se přesvědčili minulý rok. Nemyslím si, že na mistrovství najdeme slabého soupeře. Nesmíme nikoho podcenit a musíme hrát proti všem stejně. Půjdeme do toho s tím, že chceme vyhrát," řekl Pastrňák.

Měl by být jednou z největších hvězd šampionátu a hned upoutal velkou pozornost médií. "Nějaký tlak vnímám, ale ten je v hokeji všude. Nechci se na to nějak soustředit. Přijel jsem pomoct klukům a udělám pro to všechno. Je jedno, jestli dám gól, nebo ne. Jde o to, abych nějak pomohl týmu," vysvětlil svoji roli. Boston se do poslední chvíle rozhodoval, zda Pastrňáka uvolní, a vyjádřil se až v sobotu. "Moje reakce byla smíšená. Má to dvě strany. Na jednu stranu chcete hrát NHL a na druhou stranu chcete reprezentovat svoji zemi. Myslím si, že obě možnosti jsou výhodné a nemá to ani minus, ani plus," řekl. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články