Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Duda při prvním startu za Litvínov bodoval, obhájce titulu ale dostal výprask v Hradci

Hradec Králové – Že se hokejistům Hradce Králové pod vedením trenéra Vladímra Kýhose daří, potvrdili i v duelu s Litvínovem. Obhájci titulu, za který si při své premiéře připsal bod za asistence Radek Duda, uštědřili výprask 5:1 a bodovali posedmé v řadě. Zároveň si upevnili druhou pozici a na vedoucí Liberec ztrácí deset bodů.

Litvínovský Radek Duda (vpravo) bojuje o puk s Bohumilem Jankem z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Východočeši byli od počátku lepší, první velkou šanci vypracoval skvělou přihrávkou Honejsek kapitánovi Vydarenému v 8. minutě. Obránce však netrefil branku. O dvě minuty později už šli domácí do vedení - Dietzovu střelu po ledě tečoval mimo dosah gólmana Petráska útočník Bednář. Hned poté navíc mohl zvýšit Kudrna, ale sám před brankářem si neporadil.

Poslední tým tabulky, který však v minulých čtyřech kolech získal osm bodů a připomněl, že je úřadujícím mistrem, se zvedl. V 18. minutě skóroval bruslí po Dudově asistenci Hübl. Rozhodčí nechali branku prozkoumat svým kolegou u videa a nakonec ji uznali. Přesto Verva do přestávky neudržela vyrovnaný stav. Osmadvacet vteřin před koncem třetiny totiž využil přesilovku dorážkou obránce Pilař.

Ve druhé části pokračoval Hradec v lepší hře, mohl zvýšit náskok, ale příležitosti nevyužil: Knotek trefil tyčku a Kanaďan Courchaine neproměnil trestné střílení - ránu po blafáku do forhendu totiž poslal vedle. Hosté zahrozili výrazně jen jednou, ale Kacetl Hořavu zastavil. Mountfield se nakonec dostal do dvougólového vedení. Ve 36. minutě využil signalizovanou výhodu, Frühaufovu střelu od modré tečoval Ihnacak.

V prvních pěti minutách třetí části si výrazně připomněl Duda. Ukázal obě svoje tváře. Nejprve výbornou velmi nepříjemnou střelou zkusil zaskočit Kacetla, ale ten lapačkou zasáhl. Poté se Duda zkusil nabudit hostující tým důrazem - před brankou se pustil do strkanice s vysokým bekem Dietzem a oba byli vyloučeni.

I Duda ukázal způsob, jak chtěl Litvínov zlomit zápas. Důraz však na domácí neplatil, naopak oni ještě zvýšili rozdíl ve skóre. Přesilovku zakončili skvělou kombinací Courchaina s Bednářem a do prázdné branky zakončujícím Kukumbergem. Nebyl to poslední zásah v početní výhodě. Pátou branku dal tři minuty před koncem Courchaine v přesilovce pěti proti třem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Litvínov

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Bednář (Dietz, Jank), 20. K. Pilař (J. Kudrna, Frühauf), 36. Ihnacak (Frühauf, Červený), 53. Kukumberg (Bednář, Courchaine), 58. Courchaine (K. Pilař, Bednář) - 18. Hübl (Duda). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Diváci: 5742.

Hradec Králové: Kacetl - Vydarený, Pláněk, Dietz, Vašíček, K. Pilař, Frühauf, Jank - Bednář, Kukumberg, Dej - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Honejsek, Beránek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo, Z. Sklenička - M. Hořava, Hanzl, Trávníček - Duda, Hübl, Lukeš - Jánský, Gerhát, Piroš - Jurčík, Havlíček, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Měli jsme obavy, soupeř posílil, což je pro mužstvo vždycky impulz. Začátek byl opatrný, ale pak si troufám říct, že jsme měli zápas pod kontrolou. Rozhodly přesilovky, které jsme zahráli perfektně. Pro Dudu to nebylo jednoduché, v týmu je krátkou dobu. Bylo vidět, že je nebezpečný, ale my jsme na ně nasadili lajnu, která je ubránila."

Radim Rulík (Litvínov): "Soupeř byl lepším týmem, měl lepší pohyb. Zápas rozhodl v přesilovkách. Mrzel nás hlavně gól na 2:1 pro domácí, který padl těsně před koncem první třetiny. Hradec se po něm zklidnil. Především jsme ale měli být méně vylučovaní, kdybychom hráli bez faulů, měli bychom daleko větší šanci. Jenže jsme to nezvládli. Radek Duda neodehrál špatné utkání, ale rozhodně může být lepší."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články