Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov oslavil 70. výročí, na led vyjely největší hvězdy klubu

Litvínov - Hokejový Litvínov oslavil exhibičním utkáním 70. výročí založení klubu. Duel, v němž se představilo několik hvězdných jmen včetně šesti olympijských vítězů z Nagana, skončil symbolicky remízou 5:5.

Exhibice v Litvínově
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Před samotným utkáním, které v hledišti Zimního stadionu Ivana Hlinky sledovalo přes tři a půl tisíce diváků, ocenil klub velké postavy své historie, jež sahá do listopadu 1945: Josefa Beránka staršího, Ladislava Štěrbu, Jaromíra Hudce a Miroslava Říhu. Poté již předváděli své umění strůjci zlatého zázraku na olympiádě v Naganu 1998 Martin Ručinský, Jiří Šlégr, Martin Straka, Pavel Patera, Martin Procházka či Josef Beránek mladší.

"Potkala se tady spousta kluků, kteří se dlouho neviděli, ačkoliv spolu třeba vyrůstali. To je úžasný. V době vánočních svátků, kdy všichni lítají po nákupech, přišlo i hodně lidí, což je perfektní," pochvaloval si v rozhovoru s novináři Šlégr, předseda představenstva a asistent trenéra. Od jeho posledního ostrého startu už uplynula dlouhá doba, nedýchalo se mu proto úplně nejlépe.

"Někdy v únoru, což je strašná doba. Takže ještě teď se mi dýchá špatně. Ale já si to chtěl s klukama hlavně užít, to se povedlo," doplnil Šlégr. Z ohlašovaných hvězd scházeli jen Petr Nedvěd, Robert Lang a Jan Čaloun. "Bohužel to dopadlo tak, že se 'Méďa' nedostal do letadla, i když říkal, že by přijel hrát. Má však letenky až někdy na příští týden. Mluvil jsem i s Robertem, jehož táta je po operaci, takže je s ním v Teplicích a chtěl s ním strávit nějaký čas, než zase odjede," zdůvodnil Ručinský.

Je nám líto, video expirovalo.
Litvínovský hokej oslavil sedmdesátku

Ten se při slavnostním nástupu na led - kam vkročil jako úplně poslední - dočkal ohlušujících ovací. Jedna z klíčových postav při cestě za ziskem mistrovského titulu byla zpět na místě činu. "Jsem strašně rád, že se tato akce konala, i když se musím přiznat, že od té doby, co jsme tehdy skončili, tak jsem byl na ledě jen jednou s klukama v Letňanech. Viděl jsem plno těch, s nimiž jsem hrával a kteří prošli Litvínovem. Už během zápasu jsme kecali a vzpomínali na různé historky, co jsme spolu zažili. A i teď ještě budeme vzpomínat na staré časy. Bylo to moc fajn," uvedl Ručinský.

"Bylo to příjemné, užili jsme si to a věřím, že se i diváci pobavili," řekl Martin Procházka, který se v jednom útoku představil s dlouholetým parťákem Pavlem Paterou. "Trošku jsme se na ledě hledali, nedali jsme žádný gól a říkali si, jak jsme jaloví, ale šlo to. Museli bychom trochu potrénovat," smál se Procházka. Litvínov patří k tradičním místům domácí hokejové mapy a z jeho líhně vzešlo 23 hráčů, kteří okusili NHL, ale i 15 mistrů světa, ale až teprve letos na jaře se dočkal titulu - ve své 56. sezoně mezi tuzemskou elitou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články