Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Unikátní cesta na hokej. Ústečtí fanoušci (nedo)pluli do Litoměřic

Ústí nad Labem - Velmi zvláštní způsob přepravy zvolili fanoušci ústeckého hokeje k dopravě na sobotní utkání 1. ligy do Litoměřic. 120 jich vyrazilo proti proudu řeky Labe skrze Portu Bohemicu na stejnojmenné lodi z roku 1927. Až do plánovaného cíle však nedopluli. Po dvou třetinách plavby jejich netradiční putování po vodě ukončila příliš hustá mlha.

Nic podobného český hokej ještě neviděl. Fanoušci ústeckého Slovanu putovali na hokejové utkání lodí. Nebránilo jim v tom ani chladné prosincové počasí, na vytápěné palubě měli veškerý komfort včetně čepovaného místního piva a dalších pochutin. Počasí do jejich putování však nakonec výrazně zasáhlo, ačkoliv si většina republiky užívala slunečného počasí, hluboký labský kaňon držel mlhu tak hustou, že musela být plavba předčasně ukončena zakotvením u Velkých Žernosek.

Fanoušci se tak na zápas dostávali všemi myslitelnými způsoby. Někteří se vydali do Litoměřic pěšky, jiní jeli linkovým autobusem, početná skupina využila vlak. Část fanoušků dokonce odvezl na stadion otec ústecké brankářské jedničky Jakuba Soukupa. Trosečníky mohlo alespoň těšit, že si Slovan díky drtivému závěru odvezl z Litoměřic po výhře 6:2 všechny tři body. A cestou zpět do krajské metropole si vyzkoušeli další trochu netradiční způsob dopravy z výjezdu - ústecký dopravní podnik zachránil situaci a odvezl je kloubovým autobusem.

Nevídaná eskapáda ale svůj cíl splnila. "Chtěli jsme, aby se o ústeckém hokeji a potažmo celém regionu mluvilo v trochu pozitivnějším duchu, než je v poslední době zvykem. Je to takový vzkaz ústeckých fanoušků, kteří říkají: 'Ještě tu jsme a na Slovanu nám pořád záleží.' A samozřejmě jsme si chtěli užít nevšední společný zážitek v podobě plavby jednou z nejkrásnějších částí naší země," vysvětlil motivy plavby jeden z organizátorů a členů fanklubu s přezdívkou Severočech.

Mrzí ho však, že loď nakonec až do Litoměřic nedoplula. "Chtěl bych se za to omluvit, takhle jsme si to dobrodružství asi nepředstavovali. Na druhou stranu máme zážitek, na který asi nezapomeneme. A o to šlo především. Navíc díky takřka rodinnému prostředí v 'pralese' pomáhal převážet fanoušky na hokej i otec našeho brankáře. To se vám v NHL asi hned tak nepoštěstí," usmíval se.

Celá akce navíc podpořila to, co se obecně v poslední době ukazuje stále více. Totiž že druhá nejvyšší hokejová soutěž může být atraktivní a rozhodně má co nabídnout. Uplynulý víkend toho byl skvělým příkladem. Nejen v podobě plavby ústeckých fanoušků, ještě dlouho se bude vzpomínat také na vyprodaný zápas mezi Českými Budějovicemi a Slavií, který navštívilo téměř šest a půl tisíce diváků. To může většina extraligových týmů Jihočechům pouze tiše závidět.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články