Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov nabírá na obrátkách, Spartu přehrál 3:1

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili Spartu 3:1 a bodovali v devátém zápase za sebou. Díky výhře, na níž se podílel dvěma trefami útočník Marek Tomica, přeskočili Piráti svého soupeře v tabulce.

Chomutov - Sparta
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

O několik opor oslabená Sparta měla brzy k dispozici početní výhodu, kterou nevyužila. Stejně si v ní vedli vzápětí i domácí. Při hře pět na pět byli Piráti aktivnější a hrálo se více před gólmanem Lukášem. Ten odolával do 10. minuty, kdy Ruttovu ránu od modré čáry tečoval před brankovištěm clonící Tomica. Chomutov tak zlomil 251 minut a 41 sekund dlouhé prokletí, kdy nedokázal dát Spartě gól.

Hosté zlobili nejvíce při další přesilovce, kdy měl plno práce Kopřiva v chomutovské brance. Poradil si však i s Poláškovou bombou, kterou se štěstím vytěsnil ramenem. Na druhé straně se do zakončení prodral Vondrka, jenž ztroskotal na Lukášovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Sparta

Chomutovu vyšel skvěle nástup do druhé třetiny. V situaci dva na dva si vyměnili puk Pospíšil s Červenkou, jenž ho místo střely ideálně předložil na střed z druhé vlny najíždějícímu Tomicovi a ten po 33 odehraných vteřinách přidal svou druhou trefu. Sparťané brzy kontrovali: Pech na své cestě za domácí branku našel Procházku a ten zblízka snadno snížil. Vzápětí hráli hosté přesilovku, hned na jejím začátku ujel Červenka a přestože měl hodně času a klidu na zakončení, Lukáše přelstít nedokázal.

I v dalších zásadních okamžicích druhé části figurovalo Tomicovo jméno. Před polovinou základní hrací doby se provinil proti pravidlům a nabídl Pražanům 68 vteřin přesilovky pět na tři, jeho spoluhráči na ledě ale těsné vedení uhájili. Ve 34. minutě si Tomica zkusil sólo, v němž se ocitl předtím Červenka, jenže i on místo hattricku souboj s Lukášem prohrál.

Ve třetím dějství sledovalo více než pět tisícovek diváků snahu Sparty o vyrovnání, jež se rozbíjela o soustředěnou obranu Chomutova. Piráti se i nadále snažili nachytat Spartu útočnými výpady, při nichž hýřil nápady především aktivní Červenka. A vyplatilo se - po obléhání Lukášovy branky zvýšil na začátku 52. minuty s výraznou pomocí jednoho ze sparťanských zadáků Pospíšil na 3:1.

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Tomica (Rutta, Červenka), 21. Tomica (Červenka, Pospíšil), 52. Pospíšil - 25. M. Procházka (Pech). Rozhodčí: Pešina, Kaukokari (Fin.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 5082.

Břetislav Kopřiva (Chomutov): "Myslím, že jsme si vítězství zasloužili. Nebylo to jednoduché. Sparta má kvalitu, což prokázala v nástupu do zápasu, kdy jsme měli trochu štěstí. Pak jsme hru srovnali a myslím, že rozhodla hlavně naše hra ve třetí třetině. Tam hráli kluci za stavu 2:1 velmi dobře a Spartu prakticky nepustili do nějaké větší šance."

Zdeněk Moták (Sparta): "Nepodali jsme dobrý výkon. V naší hře to úplně neladilo, což se projevilo hlavně ve druhé třetině, kdy jsme dovolili domácím jít třikrát do nájezdu na našeho brankáře. Honza Lukáš to chytil a podržel nás, ale my jsme neskórovali v dlouhé přesilovce pět na tři. To pro nás bylo v konečném účtování nepříjemné."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články