Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kýhose čeká hradecká premiéra ve Varech, Olomouc hostí Litvínov

Praha - Hokejisté Hradce Králové se ve 25. kole extraligy představí v Karlových Varech poprvé pod vedením Vladimíra Kýhose, jenž nahradil v úterý odvolaného kouče Petera Draisaitla. Chomutov, který bodoval v osmi zápasech po sobě, přivítá třetí Spartu a vedoucí Liberec se představí na ledě Vítkovic. V televizním utkání sledujte na programu ČT sport a našem webu od 17:00 duel Olomouce s Litvínovem, komentují Tomáš Jílek a David Moravec.

17:00 Olomouc - Litvínov (ČT sport)

Olomouc od návratu do extraligy padla s Litvínovem ve všech pěti zápasech. Nyní však narazí na Vervu v její nejhorší formě. "My se musíme starat hlavně sami o sebe. A přidat, protože s výkonem, který jsme předvedli proti Vítkovicím, by to asi bylo málo," řekl kouč Zdeněk Venera.

Poslední Litvínov se už musí obejít bez asistenta Ondřeje Weissmanna, jenž po nedělní prohře s Karlovými Vary požádal o uvolnění. Obhájce titulu se však nově pokouší postavit na nohy v roli konzultanta Miloslav Hořava.

17:00 Vítkovice - Liberec

Vítkovice si na lídrovi soutěže prověří aktuální formu, jež má po třech vítězstvích znovu stoupající tendenci. Liberec je navíc v Ostravě vítaným hostem - prohrál tam šest z posledních sedmi utkání, ale podle trenéra Jakuba Petra nyní Vítkovice čeká úplně jiný soupeř. "Liberec má výborné a kvalitně sestavené i kvalitně vedené mužstvo. Jeho velkou výhodou je vyrovnanost všech pětek, je výborný dopředu i dozadu, velice dobře organizovaná hra, úspěšná hra v osobních soubojích. Díky tomu všemu jsou lídrem tabulky a zcela zaslouženým," řekl Petr.

Liberec prohrál poslední tři zápasy venku, i tak vede tabulku. A polevit ve výkonech nehodlá. "Cíl dostat Liberec do play-off trvá. Rád bych zůstal při zemi," uvedl kouč Filip Pešán.

17:30 Chomutov - Sparta

Chomutov z osmi posledních zápasů nastřádal 19 bodů, šestkrát se přitom radoval z výhry. Pokud Piráti uspějí v základní hrací době, přeskočí Spartu v tabulce. "Vnímáme, že jsme se dostali do horní poloviny tabulky, odstup směrem nahoru i dolů je ale minimální. Zápas bereme spíš jako prestižní bitvu s jedním z nejkvalitnějších extraligových týmů, kterému máme co vracet," řekl asistent chomutovského trenéra Břetislav Kopřiva. "První třetina na Spartě se nám nepovedla a porážka 0:4 je jedním z důvodů, proč chceme uspět. Porážku chceme Spartě vrátit a prodloužit sérii úspěšných výsledků," doplnil Kopřiva.

Sparta přišla před týdnem v Třinci o dlouhou sérii 12 utkání, v nichž bodovala. Navázala však suverénní výhrou nad Pardubicemi 3:0. "Chomutov je tým s dobrou defenzivou a drží dlouhou úspěšnou sérii. Útok táhne dvojice Červenka - Vondrka, na něž si musíme dát pozor; dostávají ve hře velký prostor a my je musíme eliminovat. Stejně tak je tam ale řada dalších kvalitních hráčů," zdůraznil asistent hostujícího trenéra Zdeněk Moták.

17:30 Mladá Boleslav - Třinec

Mladá Boleslav po pětizápasové šňůře výher nedokázala skórovat v Brně, v domácím prostředí ale spolu s Libercem kraluje celé lize a před vlastními diváky zatím nevyšla jedinkrát naprázdno.

Tuto sérii se pokusí přetrhnout Třinec. Ten navzdory změně trenérů stále vrávorá. Dokázal vyhrát poslední dvě utkání doma, ale venku to je ze strany Ocelářů pořád rozpačité. "Neřešíme soupeře, ale to, jestli se nám do hry bude dařit zapracovat prvky, které chceme po hráčích. Samozřejmě, že budeme reagovat i na hru Boleslavi, ale přednostně nás zajímá naše vlastní hra," řekl trenér Ocelářů René Mucha.

17:30 Zlín - Plzeň

Hokejistům Zlína nevychází oživovací pokusy, které by vedly k ukončení výsledkové krize a posunu do klidnějšího středu tabulky. Na Litvínov mají k dobru jen dva body, nyní přivítají Plzeň. "Naši hru provázejí stále stejné chyby, po kterých inkasujeme zbytečné góly. K tomu je třeba přičíst velmi špatnou produktivitu. Proti dobře hrající Plzni nám ale nezbývá, než se pokusit bodovat," řekl kouč Rostislav Vlach.

Plzeň ztrácí z druhé příčky čtyři body na vedoucí Bílé Tygry. "Zlínu se výsledkově nedaří, ale to neznamená, že bude snadným soupeřem. Sice moc nevyhrávají, ale je to pořád hodně silný tým," uvedl bek David Sklenička.

18:00 Karlovy Vary - Hradec Králové

Karlovy Vary zatím více bodů nasbíraly venku. Doma jsou druhým nejhorším celkem soutěže s pouhými devíti body z 12 utkání a za poslední tři duely před vlastním publikem neuhráli ani jediný. "V domácím prostředí jsme dlouho nevyhráli. Málo střílíme a jsme málo aktivní. Musíme se více dostávat do předbrankového prostoru a ohrožovat branku soupeře. To vše rozhoduje. Na jeden gól se doma nevyhrává," řekl kouč Peter Oremus.

Královéhradečtí věří, že pod Kýhosem začnou naplňovat svůj potenciál a vysoké ambice pro sezonu. "Jsem známý tím, že chci vždy hrát útočně. Dnes k tomu vše směřuje, všichni chtějí hrát agresivně a celoplošně. To si myslím, že bude zásadní změna, i když Hradec v této sezoně začal více hrát dopředu," uvedl Kýhos. Prvním úkolem je přetrhnout ve Varech sérii čtyř porážek, Východočeši třikrát v řadě nebodovali. Do sestavy zatím příliš zasahovat nehodlá, dá podle svých slov na asistenty.

18:00 Pardubice - Brno

Pardubice narazí v atraktivní bitvě na Brno. "Budeme hrát to, co jsme chtěli praktikovat v posledních zápasech. Musíme umět rozlišit, kdy můžeme útočit a kdy je naopak lepší si trochu počkat a zatáhnout se. Základem je aktivní obrana středního pásma," řekl trenér Richard Král.

Brnu se daří v poslední době hlavně doma, u soupeřů je bilance podstatně horší a čítá jedinou výhru z pěti venkovních zápasů. "Naším cílem je navázat na výkony z posledních domácích zápasů, v nichž jsme odvedli velmi dobré výkony a neztratili ani bod. Čeká nás ale nevyzpytatelný soupeř, který se snaží udržet v tabulce kontakt s první desítkou. K úspěchu potřebujeme hrát pozorně v defenzivě," řekl kouč Alois Hadamczik.

Zdroj
ČTK, Denik.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články