Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští sledge hokejisté dvakrát přehráli Švédy, ale domácí turnaj neovládli

Ostrava – Zimní stadion v Ostravě-Porubě hostil Turnaj čtyř zemí ve sledge hokeji. Kromě české reprezentace se ho zúčastnili také Švédové, Japonci a hráči Jugry Chanty-Mansijsk. Silný ruský profesionální tým ve finále vysoko porazil svěřence trenéra Jiřího Břízy.

 

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští sledge hokejisté skončili na Turnaji čtyř zemí druzí

Na všechny týmy čekalo v šesti dnech pět zápasů, nejprve se všemi soupeři a poté semifinále a zápas o konečné umístění. Český tým s mnoha nováčky postupně porazil Švédy 6:1, Japonsko 2:0 a s Chanty-Mansijskem prohrál 1:5. To znamenalo, že v semifinále Češi narazili znovu na Švédsko. Tentokrát český tým vyhrál 2:1 a postoupil do finále.

Ve finále čekala Jugra Chanty-Mansijsk a opět byla velkým favoritem. Český tým se snažil především dobře bránit. Ale dlouho to nevydrželo. Individuálně vynikající byl ruský útočník Nikolaj Terentěv, který ve finále vstřelil tři góly a na další dva přihrál. Češi nakonec prohráli vysoko 0:6.

Pět těžkých zápasů v šesti dnech, spousta příležitostí pro nováčky, to byly hlavní přínosy Turnaje čtyř zemí podle trenéra Břízy. "Pro nás jsou hlavně cenné výhry nad Švédskem, které je členem skupiny A. Japonci jsou největší konkurent v 'béčku', kde se budeme připravovat na mistrovství světa, abychom se vrátili do skupiny A," shrnul kouč.

Do konce roku se česká sledge hokejová reprezentace ještě dvakrát sejde na kempu v Humpolci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články