Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bývalý manažer hokejových Pardubic Kusý zemřel

Pardubice - Někdejší úspěšný manažer hokejových Pardubic Zbyněk Kusý, který působil i u reprezentačních týmů nebo ve fotbalové Slavii, ve 49 letech nečekaně zemřel. Kusý měl údajně odletět s přáteli na golf do Dubaje, ale k odletu nedorazil a nedal o sobě vědět. Posléze byl nalezen doma mrtev. Příčinu úmrtí Kusého vyšetřuje policie, zřejmě mu selhalo srdce.

Zbyněk Kusý
zdroj: ČT4

Funkcionářská kariéra Kusého je spojena zejména s Pardubicemi, kde působil jako generální manažer v letech 1993 až 2011 a Východočeši pod jeho vedením získali tři extraligové tituly. Jako manažer se podílel i na triumfech seniorské a juniorské reprezentace na světových šampionátech. Byl také místopředsedou Českého svazu ledního hokeje.

"Tato zpráva nás všechny velmi zasáhla. Zbyněk Kusý pro pardubický i celý český hokej vykonal spoustu práce," uvedl generální manažer Dynama Pavel Rohlík. "Díky němu jsem mohl začít pracovat pro pardubický klub po ukončení hráčské kariéry, hodně jsem se od něj naučil. Za klub bych rád vyjádřil upřímnou soustrast všem pozůstalým," řekl Rohlík. Pardubický klub uctí památku Kusého minutou ticha před zápasem s Olomoucí.

Do fotbalové Slavie přišel Kusý v květnu 2012, už po roce však ve funkci generálního ředitele skončil. Pražský klub se letos dostal do insolvenčního řízení kvůli sporu s Kusým, který tvrdil, že mu Slavia dluží více než 13 milionů korun. Další pohledávku ve výši přes šest milionů korun prodal společnosti ze Samoy.

Slavia dluh vůči Kusému neuznávala, v říjnu soud insolvenční řízení zastavil. "Jsou situace, kdy veškeré pracovní a obchodní spory stojí stranou jako bezvýznamné. S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu o náhlém odchodu bývalého ředitele klubu Zbyňka Kusého. Všem pozůstalým vyjadřujeme naši upřímnou soustrast," uvedl vršovický celek.

Je nám líto, video expirovalo.
Zemřel někdejší manažer Pardubic a reprezentace Zbyněk Kusý
Zdroj
ČTK, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články