Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vítkovice hrají v Boleslavi, Litvínov jede k repríze finále do Třince

Praha - Reprízu posledního finále nabídne páteční program šesti zápasů 21. kola hokejové extraligy. Třinec v něm přivítá Litvínov. Oba týmy zůstávají daleko za očekáváním. Desátý Třinec čtyřikrát za sebou prohrál, Severočeši vytěžili z posledních šesti vystoupení jediný bod a tabulku dokonce uzavírají. Vedoucí Liberec míří do Chomutova, druhou Plzeň prověří pátý Hradec Králové. V televizním utkání sledujte živě Mladou Boleslav s Vítkovicemi, zápas vysíláme od 17:00 na programu ČT sport a našem webu.

17:30 Mladá Boleslav - Vítkovice

Mladá Boleslav od začátku sezony nevyšla z deseti utkání doma naprázdno a je zatím nejlépe hrajícím týmem před svými diváky. Především díky tomu se také Středočeši řadí mezi elitní kvarteto. Svou pozici budou nyní hájit proti Vítkovicím.

Vítkovice beze zbytku plní rčení, že po hodech přichází půst. Po excelentním představení proti Třinci (7:0) Ostravané dvakrát vyšli naprázdno, když se nadšenému výkonu z derby ani nepřiblížili. Jednoho z trenérů Jakuba Petra štve, že mužstvo dostává příliš často hodně gólů. "V Boleslavi chceme ještě více zapracovat na defenzivě, což ale neznamená, že chceme být pasivní. Chceme být aktivní, jen je potřeba být důslednější vzadu. Posledních deset minut s Pardubicemi mužstvo předvedlo obrovskou vůli a bojovnost a to je atribut, na kterém chceme v Boleslavi stavět," řekl Petr. 

17:00 Třinec - Litvínov

Třinec tápe i po odchodu kouče Jiřího Kalouse. Mizerné výsledky nedokázali otočit ani dočasní trenéři René Mucha s Markem Malíkem, a tak vicemistr natáhl sérii porážek už na čtyři. Podobnou krizí prochází Litvínov, souboj posledních finalistů tak bude mít zvláštní atmosféru hrozících změn a trejdů. "My se po malých krůčcích musíme zvedat. Musíme začít u nejjednodušších věcí a opět se dostat do pohody. Tu snad najdeme dříve než později, abychom byli opět ten tým, na který jsou fanoušci zvyklí," řekl Malík.

Litvínov ztrácí po odehrání více než třetiny základní části na desítku už osm bodů. V pátek má šanci z tohoto manka ubrat. "Ale jestli se někteří hráči neproberou, tak se nezvedneme. Máme na víc, to mužstvo však potřebuje, aby zabralo všech dvacet lidí. Když hrabe jen půlka a druhá si myslí, že stačí, co tomu dává dosud, máme problém," připustil kouč obhájců titulu Radim Rulík. 

17:30 Chomutov - Liberec

Chomutov zatím sbírá body především doma, kde patří mezi tři nejlepší celky soutěže. Proti prvnímu Liberci se mu výhoda domácího prostředí bude hodit. "Je vidět, že soupeř hraje ve velké pohodě a zaslouženě vede tabulku. I my máme pocit, že po reprezentační přestávce a doplnění obrany si mužstvo sedá, víc si věří a aktuálně máme velmi dobrou formu," pochvaloval si asistent trenéra Jan Šťastný. 

Liberec sice prohrál ve středeční dohrávce 20. kola na ledě Sparty 4:5 po nájezdech, přesto mu prodloužení šňůry, v níž devět zápasů po sobě nevyšel naprázdno, stačilo k návratu na první příčku před Plzeň. "Zápasy, jako byl ten na Spartě, který připomínal play-off, jsou pro nás skvělou zkušeností. Užíváme si, že vedeme tabulku, ale pořád se snažíme urvat každý zápas nějaké body," ujistil útočník Michal Řepík, že Bílí Tygři mají daleko k tomu, aby usnuli na vavřínech.

17:30 Plzeň - Hradec Králové

Plzeň ztrácí na lídra bod, na dálku bude o návrat na špici usilovat v klání s Hradcem Králové. "Co si pamatuji, s Hradcem to bylo vždy o jednom gólu. Nehrálo se proti nim moc dobře, ale tenhle rok styl trochu změnili a my jsme je u nich porazili," připomněl kanonýr Dominik Kubalík.

Královéhradečtí vykazují z posledních sedmi zápasů zcela totožnou bilanci jako jejich páteční soupeř, na něhož sice mají pětibodové manko, ale také dva zápasy k dobru: šest výher s jediným ztraceným bodem oproti jedné porážce. Na ledě Indiánů navíc uzmuli třikrát po sobě všechny body.

17:30 Zlín - Karlovy Vary

Zlín po třech vítězstvích a úniku z posledního místa přibrzdila úterní prohra v Olomouci. Nadcházející duel s Karlovými Vary považují Berani za nesmírně důležitý. Jejich největším přáním je ukončit nelichotivou domácí bilanci devíti zápasů bez tříbodového vítězství. "Potřebujeme nyní bodovat v každém zápase. Nemůžeme se ohlížet, jestli je soupeř vedle nás nebo pod námi. Chceme se dostat nahoru a dohnat nepříjemnou ztrátu ze začátku soutěže. Soupeř se posílil o Hunu a Redlihse. O oba hráče jsme měli zájem. Velkou útočnou sílu představují Bartek a Duda," vyzdvihl zlínský trenér Rostislav Vlach.

Karlovarští úterní porážkou s Chomutovem ukončili výsledkově nejvydařenější pasáž v sezoně, v níž si za čtyři zápasy připsali deset bodů. Stejně jako oni má i Zlín na kontě 18 bodů, poslední Litvínov o dva méně.

18:00 Pardubice - Olomouc

Pardubice se připravují na pečlivou defenzivu Olomouce. "Čekáme organizovanou hru ze středního pásma, budou hrát spíše obranu. Chytili začátek soutěže, dostali se do pohody a na této vlně pokračují. Hrají výborně z defenzivy, mohou se opřít o vynikajícího brankáře Konráda. Umí uhrát těsné výhry a trpělivě sbírají body. Je tam patrný rukopis trenéra Venery," prohlásil asistent Marek Zadina. Východočeši se chtějí zaměřit na třetí třetiny, v nichž mají negativní bilanci. "Prohráli jsme třináctkrát třetí třetinu, to je opravdu špatné. Podle mě to je hlavně o hlavách," domnívá se Zadina.

Olomouc drží vcelku pravidelný rytmus ve sbírání bodů, tudíž i zůstává zaklíněna v lepší polovině tabulky. Ke klidu v mužstvu by navíc mělo přispět prodloužení smlouvy s dosavadní velkou oporou Hanáků slovenským brankářem Konrádem, který se v týdnu upsal na další tři roky. Z kádru naopak odešel do Zvolena slovenský útočník Zuzin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články