Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Poslední hattrick? Asi ještě někdy v první lize, usmíval se Buchtele

Praha – Jeho první dvě branky znamenaly vyrovnání. Třetí gól Jana Buchteleho v utkání s Libercem, který přišel až v nájezdech, pak Spartě přinesl velice cenné vítězství a bod navíc. Útočník Pražanů zároveň mohl slavit premiérový hattrick v extralize. Doposud podobný úspěch zaznamenal pouze o soutěž níž.  

Sparťan Jan Buchtele slaví proměněný nájezd proti Liberci
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Buchtele se nejprve postaral o důležité trefy a změnu stavu z 0:2 na 2:2, vítězný gól si pak schoval do samostatných nájezdů. "V extralize jsem hattrick ještě nedal, to je můj první. A naposledy v kariéře? Někdy možná tak v první lize, když jsem ji ještě hrál," přemítal nahlas pětadvacetiletý forvard.

Ačkoliv má Sparta v týmu řadu šikovných hráčů, nájezdy jí v sezoně zatím příliš nejdou. Před dneškem je absolvovala už šestkrát a vyhrála jen na první pokus před necelými dvěma měsíci proti Hradci Králové. Ty dnešní zachránil Jaroslav Hlinka jako poslední exekutor základní série tří pokusů na obou stranách, pak už se trefil pouze Buchtele.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Liberec

"Na nájezdy byli tři střelci, kteří si věřili. Zkoušeli jsme to ani potom neměnit a jezdit dál. A vyšlo nám to. Bylo to tam jen o sebevědomí, kdo si fakt věří a dá to," podotkl Buchtele.

Ten si všiml, jak dobře je na Liberci patrné, že se mu daří. "Jsou v pohodě, na ledě jim to jde, ale my jsme možná hráli s až příliš velkým a nepatřičným respektem. Pak jsme jim tu hru už vnucovali my a bylo to vidět," pochvaloval si Buchtele.

Sparta se nakonec vypořádala i s krizovou chvilkou, kdy se Severočechům podařilo v polovině třetího dějství otočit stav ze 3:2 na 3:4. Navíc během pouhých 29 vteřin. "Tam se pak projevila síla týmu, že nás to nesložilo. Naopak nás to ještě nahecovalo a vyburcovalo k ještě lepšímu výkonu, abychom pak srovnali," uvedl Buchtele.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články