Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

"Rebel" Réway definitivně opouští Spartu a míří do Švýcarska

Praha – Zářil, a i když mu je teprve dvacet, vedl produktivitu české extraligy. Přesto Sparta Martina Réwaye poslala do prvoligových Benátek nad Jizerou a dovolila mu, aby si hledal nové angažmá.  Slovenský reprezentant, který jednal i s bratislavským Slovanem, nakonec bude hrát za švýcarský Fribourg-Gottéron. S druhým celkem ligové tabulky, který má stejně bodů jako vedoucí Davos, podepsal hráč smlouvu do konce sezony. 

"Jednání probíhala v uplynulých dnech, souhlasit musela samozřejmě Sparta. Došli jsme k dohodě, Martin ve Fribourgu podepsal smlouvu do konce sezony a moc se do nového působiště těší," uvedl hráčův zástupce Michal Sivek.

Sparta vyřadila talentovaného slovenského reprezentanta z kádru poté, co Réway vedení klubu oznámil, že chce být vyměněn jinam. Pražané poslali v té době nejproduktivnějšího hráče extraligy do Benátek nad Jizerou, kde však Réway jen trénoval, do prvoligových zápasů nezasáhl. V listopadové přestávce se představil v reprezentačním dresu na Německém poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Útočník Réway odchází ze Sparty do Fribourgu

Fribourg-Gottéron angažoval Réwaye i proto, že jsou ze zdravotních důvodů momentálně mimo hru útočníci Greg Mauldin a Marc-Antoine Pouliot. "Oba by se do hry měli vrátit nejdřív v lednu. Martin tedy bude mít dostatek času, aby ukázal, co v něm je," podotkl Sivek.

Výhodou podle něj je i fakt, že sportovním manažerem Fribourgu je někdejší kanadský útočník Christian Dubé. Ten pochází z Québecu a o Réwayovi, jehož draftoval Montreal, si sehnal informace i z jeho juniorského angažmá v zámořské QMJHL. "Dobře ví, co umí a proč ho do mužstva chce. Zájem klubu byl velmi intenzivní," dodal Sivek.

O Réwaye po jeho konci ve Spartě měl zájem i Slovan Bratislava, hrající KHL. Zástupci slovenského klubu se však s Pražany nedohodli na podmínkách jeho uvolnění, Fribourg naopak požadovanou finanční kompenzaci zaplatil. Podle webu Sparty je součástí dohody i bod, že hráčova práva na další sezonu bude mít k dispozici český tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články