Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň se může výhrou s Brnem dotáhnout na čelo, Vary hostí Chomutov

Praha - Šest utkání 20. extraligového kola a mezi nimi podkrušnohorské derby Karlových Varů s Chomutovem vyplní hokejovým fanouškům sváteční úterý. Jen o pár kilometrů dál to k sobě mají Olomouc a Zlín. Druhá Plzeň hostí Brno a v případě výhry v základní hrací době vystřídá v čele tabulky Liberec, jenž hraje na ledě Sparty až ve středu. Trápící se Třinec přivítá Hradec Králové. Utkání Plzeň-Brno sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a Milan Antoš.

Plzeň - Brno
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

17:00 Plzeň - Brno (ČT sport)

Plzeň vyhrála pět z posledních šesti vystoupení, navíc v neděli s Vítkovicemi zahájila čtyřzápasovou domácí sérii. "Hrajeme nahoře a vyhráváme, to je pro nás důležité. Nemyslím si ale, že by nám v té domácí sérii tolik pomohlo, že nebudeme muset cestovat a ušetříme síly. Extraliga je tak vyrovnaná, že každý může vyhrát jakýkoli zápas. Chceme z té série vytěžit co nejvíce bodů," prohlásil útočník Michal Poletín.

Kometa vítězstvím v Olomouci ukončila sérii tří zápasů, ve kterých nezískala ani bod. "Vítězství jsme už hodně potřebovali k návratu psychické pohody. Rádi bychom bodový zisk rozšířili i v Plzni. V posledním vzájemném duelu jsme hráli velmi dobře, až na závěry druhé a třetí třetiny. Nevyvarovali jsme se zbytečných faulů, po kterých Plzeň dvěma brankami otočila výsledek utkání ve svůj prospěch," uvedl kouč Alois Hadamczik.

15:30 Karlovy Vary - Chomutov

Karlovarští prožívají výsledkově nejlepší období v sezoně. Z posledních čtyř zápasů si Energie připsala 10 bodů, o další se pokusí proti Chomutovu. "Podle mého mají formu. Chomutov dokázal v posledních třech utkáních hrát výborně do obrany a inkasoval jen dvě branky. Musíme se zaměřit na překonání jejich hry ve středním pásmu, která je v posledních utkáních vynikající. Naším úkolem bude dostat se do tlaku a co možná nejvíce času hrát v jejich pásmu," řekl asistent trenéra Karel Mlejnek.

Chomutov po reprezentační pauze bodoval ve všech třech zápasech. Doma dvakrát uspěl s nulou, když porazil Vítkovice 4:0 a Olomouc 2:0, a přivezl bod ze Zlína (1:2 po samostatných nájezdech). Brankář Miroslav Kopřiva pochytal 82 z 83 střel. "V reprezentační přestávce jsme hodně trénovali, což nám přináší výsledky. Hodně se zaměřujeme na defenzivu a chceme hrát dobře do obrany, protože to rozhoduje zápasy. Navíc výborně chytá Miroslav Kopřiva, který pochytal spoustu šancí," řekl útočník Antonín Dušek.

15:30 Vítkovice - Pardubice

Vítkovice našly po ztrátě Rostislava Olesze nového střelce - Slovák Peter Ölvecký dal v prvních dvou utkáních tři góly. Další se pokusí přidat proti Pardubicím. "Pardubice začaly více pracovat na defenzivě a třeba v Třinci hrály totální obranu, která jim přinesla úspěch. Nemyslím, že by v té situaci, v jaké jsou, chtěly nějak moc útočit a otevírat obranu," řekl vítkovický trenér Ladislav Svozil. Pardubice po náznaku zlepšení prohrály oba poslední zápasy shodným výsledkem 2:3. Na desítku ztrácejí pět bodů.

Zlín - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

17:00 Olomouc - Zlín

poklesem výkonnosti zápasí i Olomouc - z posledních pěti kol si připsala čtyři porážky. Svěřenci Zdeňka Venery se bilanci pokusí vylepšit proti Zlínu, kde v první čtvrtině po velkolepém obratu z 0:3 zvítězili 4:3. "Dva zápasy, jeden gól, zase jsme se teď trochu trápili v koncovce. Doufám, že se to zase obrátí k lepšímu," řekl Venera.

Zlínu se tah s pročištěním kádru a posílením týmu vyplatil. V posledních třech zápasech po reprezentační přestávce si Berani připsali sedm bodů a z posledního místa poskočili na 11. příčku. "Pohled na tabulku už vypadá lépe. I když jsme před Pardubicemi a Karlovými Vary jen díky skóre. Každopádně poslední výhry v týmu hodně zlepšily náladu. Olomouc teď dvakrát prohrála, stále však představuje velmi silného protivníka s dobře organizovanou hrou. Chceme odčinit prohru z posledního vzájemného duelu ve Zlíně, kdy jsme neudrželi náskok 3:0," řekl zlínský kouč Rostislav Vlach.

17:00 Třinec - Hradec Králové

Třinec i proti Hradci Králové povede dočasný tandem René Mucha - Marek Malík, přestože jednání o nástupci Jiřího Kalouse jsou v plném proudu. Provizorium na střídačce Ocelářů zatím nenese kýžené ovoce. Proti Liberci vicemistři neudrželi dvougólové vedení a po výsledku 2:3 v prodloužení utrpěli čtvrtou prohru z posledních pěti utkání. "Vzhledem k vývoji bychom byli radši za tři body, ale na našem výkonu se dala najít pozitiva. Myslím, že jsme na dobré cestě. Dokud budeme u mužstva, budeme se snažit do hráčů dostat pozitivní myšlení," řekl Mucha.

Královéhradečtí měli pomalejší rozjezd po reprezentační přestávce a doplatili na to v duelu se Spartou (2:5). V neděli měli opět volno. "Ale to už není takový problém. V Třinci každopádně můžeme čekat sjezdovku. Budou se určitě chtít ukázat před novým trenérem, o to lépe se musíme připravit," prohlásil útočník Jaroslav Bednář.

17:30 Mladá Boleslav - Litvínov

Mladá Boleslav může zaokrouhlit počet zápasů před svými diváky od začátku sezony, v nichž dokázala pokaždé bodovat, na deset. V cestě bude Středočechům stát Litvínov. Ten má na kontě svou dosud nejhorší šňůru v sezoně - obhájce titulu získal za posledních pět zápasů jediný bod a propadl se až na dno tabulky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články