Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pardubice ztratily poměrně dobře rozehrané utkání v Karlových Varech

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů zdolali v 18. kole extraligy Pardubice po obratu 3:2 a připsali si třetí výhru za sebou. Zápas rozhodl v 55. minutě slovenský útočník Rudolf Huna. Pardubice také sahaly po třetím vítězství za sebou, ale dobře rozehraný duel ztratily.

Ilustrační foto

Domácí nastoupili už s uzdraveným Dudou, který v reprezentační pauze nastoupil v druhé lize za Sokolov, i s posilou z prvoligové Kadaně Kůsem. Bek Jekabs Redlihs, akvizice z Chomutova, po příletu z Lotyšska ještě do utkání nezasáhl. Pardubice, které byly povzbuzené vítězstvím z Třince, se v páté minutě ujaly vedení. Po zmatku v karlovarské obraně Voženílek zasunul puk za Závorkova záda.

Energie jako by se teprve probouzela z takřka čtrnáctidenní herní pauzy. Hosté aktivní obranou nepouštěli domácí do větších příležitostí a sami vyráželi k nebezpečným protiútokům, což ve 12. minutě potvrdili šancemi Čáslava a Bokroš. První vážnější příležitost Energie si vytvořil Kůs, ale jeho průnik pardubickou obranou zlikvidoval Maxwell. Velmi blízko ke vstřelení druhé branky měli Východočeši při opakovaném vyloučení Dudy, ale Karlovarští měli po Rolinkově střele štěstí.

Dynamo začalo lépe i druhé dějství. Ve 22. minutě Bokrošovu střelu od modré domácí gólman jen ztlumil a puk se došoural několik centimetrů za brankovou čáru. Domácí se dlouho nemohli prosadit přes střední pásmo, ale ve 30. minutě už snížili. Bičánek střelou od modré čáry využil přesilovku při Svobodově vyloučení.

V závěrečném dějství snahu Západočechů o vyrovnání brzdila častá vyloučení. Po vyloučení Rodneyho a Bulíka dokonce dostali hosté na 77 vteřin šanci hrát přesilovou hru pěti proti třem. Domácí ale odolali tlaku Dynama a po Sýkorově střele pomohla Závorkovi i tyč. Nevyužitá výhoda musela Pardubické mrzet o to více, že v 52. minutě se střela Kůse odrazila od Dudy Za Maxwellova záda a bylo vyrovnáno. Dokonalý obrat utkání završil o tři minuty později Huna.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Bičánek (Marosz, T. Rachůnek), 52. Duda (Kůs), 55. Huna (Marosz) - 5. Voženílek (Tomášek), 22. Poulíček (Bokroš, Tomášek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Hynek, Belko. Vyloučení: 6:5, navíc Šcotka (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3452.

Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Dvořák, Gulaši, Rodney - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Duda - Kohout, Bulík, Harkabus - Gorčík, Osmík, Vachovec. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, Havlík, Šeda - Tybor, Marcinko, J. Svoboda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Moučka, Kout, Panna. Trenéři: R. Král a Zadina.

Peter Oremus (Karlovy Vary): "Začnu s kladnými věcmi. Otočit zápas z 0:2 na 3:2 je samozřejmě po psychické i herní stránce výborné. My jsme potřebovali po přestávce zápas zvládnout, což se nám podařilo a navázali jsme na ty dva zápasy před pauzou. Z vítězství máme radost, ale úvod zápasu nám nevyšel. Příště musíme začít úplně jinak, musíme být aktivnější. Dneska však převyšuje vítězství všechno ostatní."

Richard Král (Pardubice): "Utkání se mi těžko hodnotí. Myslím si, že jsme podali kvalitní výkon a v zápase jsme byli asi lepším týmem. Bohužel výsledek nás neuspokojuje. To, co se dělo ve třetí třetině, je nepochopitelné."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články