Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olesz nečekaně končí ve Vítkovicích a míří do švýcarského Langnau

Ostrava – Sotva se vrátil s reprezentací z finského turnaje Karjala, oznámil nečekanou zprávu. Rostislav Olesz končí své působení ve Vítkovicích, kde byl nejproduktivnějším hráčem týmu, a jeho další kroky povedou do Švýcarska, kde v pondělí podepíše smlouvu s nováčkem Langnau. Prozradil to Deníku.

"Ve smlouvě s Vítkovicemi jsem měl klauzuli, že v případě zájmu ze Švýcarska mohu odejít. Tahle nabídka se nedala odmítnout, kontrakt podepíšu elektronicky v pondělí," řekl Olesz, bronzový medailista z olympijských her 2006 v Turíně.

"Abych řekl pravdu, byl jsem příjemně překvapen, že si mě všimli a chtějí mě do mužstva," dodal nejproduktivnější hráč ostravského klubu, který bude Langnau pomáhat z posledního místa v tabulce.

V 15 extraligových zápasech vstřelil Olesz 12 gólů a přidal čtyři asistence, spolu s litvínovským Viktorem Hüblem vede pořadí střelců a v kanadském bodování mu patří páté místo. Po šesti letech se dočkal i pozvánky do reprezentačního týmu.

Olesz už ve Švýcarsku působil, po odchodu z NHL dohrál sezonu 2013/14 v Bernu. "Strašně se mi tam líbilo. Švýcarsko je krásná země, navíc se tam hraje velice kvalitní soutěž. Je to pro mě další velká výzva," uvedl sedmý hráč draftu v roce 2004, jenž v NHL odehrál za Floridu, Chicago a New Jersey 365 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články