Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Švédové byli strašně silní. Jsme pro ně příjemný soupeř, konstatuje Kovář

Örnsköldsvik - Sedmou porážku z posledních osmi zápasů si připsali čeští hokejisté ve vzájemných soubojích se Švédskem a ze čtvrteční porážky v Örnsköldsviku 2:6 se budou snažit oklepat v dalším pokračování turnaje Karjala v Helsinkách. Podle gólmana Jakuba Kováře měl domácí výběr Tří korunek utkání od začátku až do konce plně ve své moci. Doufá ale, že s Finy a Rusy to bude o víkendu jiné.

Ilustrační foto

"Myslím, že my jsme pro Švédy teď úplně nejpřijatelnější a nejpříjemnější soupeř. Nevím jak Finové, ale Rusové mají také velice silný mančaft. Každý tým ale hraje trošku jiným stylem, někdo někomu sedí víc, jiný méně," řekl Kovář, který přes šest inkasovaných branek ještě pochytal řadu vyložených šancí. Už v čase 4:02 lovil puk podruhé z branky po druhé využité přesilové hře Švédů.

"Nebylo to příjemné. Mrzel mě hlavně druhý gól. Udělal jsem dobrý zákrok, ale přijel tam druhý hráč a dorval mi to tam i s nohou. Škoda, kdyby to bylo třeba 0:1, mohl zápas vypadat jinak. Ale ve druhé třetině jim spadly do brány dva náhoďáky. A bylo po zápase," uvedl gólman Jekatěrinburgu. Nepodařený začátek podle něj ovlivnil celý zápas. "Těžká byla i třetí třetina. Chtěli jsme tam hrát jinak, jenže oni nás docela motali. V úvodu utkání to nebylo o rychlosti, ale o tom, že dostali hned přesilovky. My věděli, že je mají výborné. Mají jedny z nejlepších hráčů na tyhle situace a bylo hrozně těžké to ubránit," uvedl Kovář.

Češi se marně snažili vrátit do hry, těžko se proti soupeři prosazovali. "Švédové byli strašně silní. Zápas si hlídali, od prvních minut nebyla šance něco s nimi udělat. Ve druhé třetině jsme se jakoby zvedli, ale bylo to hlavně hrou Švédů," hodnotil úvodní vystoupení na turnaji. "Nikam se necpali. Věděli, že to úplně v klidu odbrání. My sice byli víc u nich, do šance jsme se však v podstatě nedostali."

Takhle hrát nejde

Naopak tým kouče Pära Martse ve druhé třetině přidal další dvě branky a zvýšil na 4:0. Kovář byl proti dorážkám do odkryté branky bezmocný. "Párkrát se jim vykutálel puk před prázdnou bránu. Měli také trošku kliku," prohlásil sedmadvacetiletý písecký odchovanec. Česká defenziva nabízela ale i vlastními chybami Švédům řadu šancí.

"Takové zápasy jsou. Já se musím hlavně starat sám o sebe, také jsem mohl týmu pomoci víc. Něco jsem chytil, ale mrzí mě dva góly. Ty jsem měl chytit. Z pohledu defenzivy samozřejmě zápas dobrý nebyl. Proti takovému týmu se nedá hrát s tolika chybami, to je jasné," řekl účastník čtyř mistrovství světa a loňských olympijských her v Soči. Věří, že se mužstvo může z chyb do sobotního duelu s Finskem poučit. "Může nám to i pomoci. Zjistili jsme, že takhle hrát nejde. Aspoň ne proti takovým týmům, jako mají Švédové. Trenéři se určitě podívají, jak hrají Finové. A něco na ně postaví," dodal Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články