Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jágr se vrátil po zranění do plného tréninku, zasáhnout by měl i do zápasu

Sunrise (USA) – Po dvou zápasech, které kvůli zdravotním problémům vynechal, se Jaromír Jágr vrátil k plnému tréninku. Třiačtyřicetiletý útočník Floridy se spoluhráči absolvoval všechny cvičení naplno a cítí se připraven do hry. Návrat na led by mohl nejproduktivnějšího hráče týmu přijít ve středu, kdy Panthers hrají v Anaheimu.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: LM Otero

Po několika dnech odpočinku se Jágr vrátil do přípravy ve čtvrtek a nyní už se cítí dobře. "Je to dobrý krok. Snad to bude za dva dny ještě lepší," řekl Jágr po pondělním tréninku. Naposledy hrál před týdnem v úterý proti Coloradu a v první třetině odstoupil.

Problémy měl ale už od 13. října, kdy si ve třetím zápase sezony na ledě Caroliny natáhl přitahovač kyčle. "Něco bylo špatně a vystřelovalo to do celé pravé strany do zadního stehenního svalu i do zad. Věděl jsem to, ale nebyl čas to dát dohromady. Pak se to stále zhoršovalo," vysvětlil Jágr, který si v devíti zápasech v této sezoně připsal deset bodů za šest branek a čtyři asistence.

Jágr trénoval v první lajně po boku Nicka Bjugstada, který se do elitní formace posunul při zranění Aleksandera Barkova, a Jonathana Huberdeaua. "Naplno trénoval, což zní dobře. Rádi bychom jej měli zpátky v sestavě. Chyběl nám, když nehrál. Chceme si být jistí, že je připravený na návrat. Myslím, že je," prohlásil trenér Gerard Gallant.

Při Jágrově absenci se Floridě nedařilo v koncovce a prohrála s Bostonem 1:3 a s Washingtonem 1:2 v prodloužení. "Je velkou oporou našeho týmu a ukázalo se to," doplnil Gallant na adresu čtvrtého nejproduktivnějšího hráče historie NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články