Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kopecký se připojil k třineckému týmu, organizací i zázemím je mile překvapen

Třinec - Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Tomáš Kopecký se v pondělí večer připojil k hokejistům Třince. Oceláři oznámili příchod třiatřicetiletého útočníka, který se po patnácti letech rozhodl ukončit angažmá v zámoří, již ve čtvrtek. Do tréninku se však Kopecký poprvé zapojil až tento týden. A v pátek by měl nastoupit v domácím zápase proti Karlovým Varům.

Tomáš Kopecký
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Jsem mile překvapen, jak v Třinci vše perfektně funguje. Slyšel jsem na téma klubu jen hezké věci a teď jsem se mohl na vlastní oči přesvědčit, že je to pravda. Kabina i veškeré zázemí v aréně jsou opravdu nádherné," uvedl Kopecký. Rodák z Ilavy se na začátku sezony zkoušel prosadit do týmu Chicaga, v jehož dresu před pěti lety ovládl play-off kanadsko-americké NHL, ale smlouvu si nevybojoval.

I proto se rozhodl k návratu do Evropy, podle všeho definitivnímu. "Nějaká jednání s jinými kluby proběhla, ale nebylo to nic konkrétního. Oceláři mi předložili jasnou nabídku, velkým plusem je blízkost mého rodiště, což byl důležitý faktor při rozhodování. Slyšel jsem na Třinec jen pozitivní reference, proto volba nebyla těžká," vysvětlil stříbrný medailista ze světového šampionátu v roce 2012 důvody, proč se rozhodl zamířit do Slezska.

V Třinci se navíc potká s řadou krajanů. V klubu působí brankáři Peter Hamerlík a Juraj Šimboch, obránce Michal Roman a útočník Vladimír Dravecký, s kterým svůj příchod konzultoval. "Vyptával jsem se, jak to tady chodí, a slyšel jsem samou chválu. Českou extraligu mi doporučil také kamarád Branko Radivojevič, který momentálně hraje v Liberci," řekl Kopecký.

Na Floridě vázla komunikace s novým trenérem

Kapitán slovenské reprezentace na letošním MS v Praze a Ostravě působil v zámoří od roku 2000 a v NHL odehrál včetně play-off přes 600 zápasů za Detroit, Chicago a Floridu. Teď se bude snažit rychle si zvyknout na extraligu. "Sám jsem zvědav, jak adaptace proběhne, je to pro mě nová výzva. Samozřejmě to ani v nejmenším neberu na lehkou váhu, moc dobře vím, že česká liga je velmi kvalitní, nechci a nemohu nic podcenit," řekl Kopecký, který Stanleyův pohár vyhrál v roce 2008 v dresu Red Wings a o dva roky později, kdy byl součástí kádru Blackhawks.

Minulou sezonu odehrál na Floridě, kde se mu ale příliš nedařilo. "Přišel nový trenér a nesedli jsme si spolu, trochu vázla komunikace. To se odrazilo na mém ice timu (času stráveném na ledě), který byl nízký. Minulá sezona už je ale za mnou, teď se chci koukat směrem dopředu," uvedl Kopecký, jenž může nastupovat jako centr i na křídle. "Ve své kariéře jsem už zažil obojí a nikdy nebyl problém se přizpůsobit. Na obou postech se cítím výborně. Kam mě trenéři postaví, tam budu hrát," dodal.

Zdroj
ČTK, hcocelari.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články