Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Sparta počtvrté za sebou padla - prohrála v Liberci 2:5

Liberec - Hokejisté Liberce porazili v utkání 15. kola extraligy Spartu 5:2. Pražané tak v souboji dvou čtvrtfinalistů minulé sezony zaznamenali již čtvrtou prohru po sobě. V čase 55:27 se o ni zasloužil především jejich bývalý hráč Petr Nedvěd gólem na 3:2. Ve svižném tempu úvodního dějství se již po 41 vteřinách nedokázala Sparta vyvarovat technického přestupku proti pravidlům, když chvilku hrála se šesti bruslaři v poli, a vzápětí toho hodně litovala.

HC Sparta Praha
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Modrého tečovaná rána od modré čáry sice ještě trefila gólmana Pöpperleho do masky, ale chvilku na to vystřelil z kruhu pro vhazování Pletka a puk prošel po ledě až do branky Pražanů. V osmé minutě mohlo být s hosty ještě hůře, neboť jejich chybující obrana nabídla obrovskou příležitost Klimentovi, jež tváří v tvář Pöpperlemu mířil do horního prostoru branky, puk však s přispěním gólmana Sparty pouze škrtl o horní tyčku.

Těsně před přestávkou mohli hosté vyrovnat, když se po Procházkově zblokované střele od modré dral za dorážkou Langhammer, svůj bekhend ale namířil jen do Hniličky. I ve druhé třetině se měli diváci v Tipsport Areně nač dívat. Ve 27. minutě nahodil nebezpečně z úhlu puk na Pöpperleho, brankář Sparty si však poradil i s následnou Plodkovou dorážkou a po chviličce na něho nevyzrál ani Jiruš. Právě domácí bek ale musel zanedlouho na trestnou lavici a dlouho na ní nepobyl. Přestože se Sparta v přesilovkách poslední dobou hodně trápí, tentokrát ji sehrála parádně.

Nejprve našel Kratěna Výborného, jež z bezprostřední blízkosti před Hniličkou zacílil jen těsně vedle, vzápětí pálil od modré čáry Gulaši, procedil sice Hniličku, ale puk zůstal ležet za jeho zády a domácí ho odpálili do bezpečí. Po 42 vteřinách přesto vrátil Jiruše předčasně do hry Langhammer, když svůj únik zakončil blafákem do bekhendu.

Bílí Tygři i tak odcházeli do kabin znovu s jednobrankovým náskokem. Nejprve vyslal Nedvěd chytře střelu zápěstím zpoza obránce, Pöpperle však stihl zareagovat a Nedorostova dorážka šla vedle kolem jeho pravé tyče, ale na začátku 40. minuty se bývalí sparťané v dresu domácích postarali o druhý gól Severočechů: Jirušovo nahození se odrazilo přímo před Kašpaříka, který z hranice brankoviště zasunul kotouč do prázdné branky.

Třetí dvacetiminutovka přinesla snahu Sparty o tlak, který by vedl k vyrovnání. Těsně minul Gulaši, na druhé straně neuspěl Moravec, ale právě Gulaši ve 47. minutě tečoval nenápadně vyhlížející nahození Vykoukala a bylo to 2:2. Vzápětí střílel těsně vedle Podlešák. V 54. minutě podržel domácí pozorný Hnilička po Ručinského zakončení z otočky a následné dorážce Tona.

Zkušený gólman vytěsnil i Gulašiho bombu od modré, ačkoliv na ní neviděl. V 56. minutě tak mohl po výtečné Nedorostově nahrávce doklepnout zblízka vítězný gól Nedvěd. Výsledek po té ještě pečetili výstavní trefou pod horní tyčku Klimenta a vteřinu před vypršením základní hrací doby při přesilovce Nedorost.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články