Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Karlovarští hokejisté po třech porážkách uspěli, porazili Zlín

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili Zlín 3:1 a ukončili třízápasovou vítěznou sérii domácích. Západočeši naopak uspěli po třech zápasech, ve kterých pokaždé odešli z ledu jako poražený tým. S týmem Zlína přijel na západ Čech trenér Venera, který Energii v minulé sezoně dovedl k historickému postupu do finále, a fanoušci domácích na to nezapomněli. Hned v úvodu jej přivítali potleskem a skandováním.

Tým Karlových Varů v extraligovém zápase
zdroj: www.hokejkv.cz autor: Marek Mikeš

Potěšil je i úvod duelu, ve kterém se do první šance dostal Kumstát. Biegla ale nepřekonal. Zkušený zlínský gólman byl v permanenci i nadále, bezbrankový stav díky němu vydržel až do 7. minuty, kdy poprvé kapituloval. Západočechy dostal v dvojnásobné přesilovce do vedení Kumstát, kterému přihrála nová akvizice domácích Sailer.

V pokračující klasické výhodě mohl přidat druhý gól Melenovský, Biegl byl ale připraven. Hosté pak mohli vyrovnat. Mensatora však nedokázali překonat v přesilové hře ani v náporu na začátku druhé třetiny, kdy se do šance tlačil Kubiš. Když poté neuspěli Leška s Köhlerem, udeřilo na druhé straně. Skladaný našel Skuhravého a kapitán domácích překonal Biegla podruhé.

Třetí gól mohl přidat ve 34. minutě Kristek, svého bývalého zaměstnavatele ale nezarmoutil. Západočeši potom sice přežili několik oslabení, ale nakonec i oni inkasovali. Mensatora připravil ve 43. minutě o možné čisté konto samostatnou akcí Záhorovský. Uklidnit domácí mohl aktivní Skuhravý, v další početní výhodě Energie jej ale vychytal výborný Biegl. Když poté při Dobroňově vyloučení nedokázali hosté skórovat, prosadili se opět domácí. Pod třetí brankou se podepsala dvojice zlínských odchovanců Melenovský - Kristek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články