Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Valský kormidloval Liberec k výhře nad Vítkovicemi

Liberec - Hokejisté Liberce vyhráli v dohrávce 12. kola extraligy nad Vítkovicemi 4:1 a připsali si šestou výhru z posledních sedmi zápasů. Třemi body za gól a dvě asistence se na tom podílel útočník Jakub Valský. Ostravané podlehli poprvé po sérii čtyř vítězství za sebou.

Liberec - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec byl od úvodu aktivnější a ve třetí minutě šel do vedení. Valský získal puk v útočném pásmu, vytvořil tak přečíslení a uvolnil Jelínka, který bekhendem o levou tyč otevřel skóre. Na druhé straně zahrozil až v osmé minutě Vandas. Hru však ovládali Bílí Tygři. Vampola se dostal vzápětí do úniku, ale po blafáku do bekhendu minul.

Vítkovice se ubránily při Oleszově vyloučení, ale ve 14. minutě znovu inkasovaly. Po kombinaci domácích našel Radivojevič mezi kruhy Šimka, který nedal Kantorovi šanci. Liberecký bek tak oslavil brankou svůj 100. start v extralize. Po 19 vteřinách druhého dějství Ostravané snížili. Olesz dostal prostor na pravé straně a z kruhu zamířil přesně k pravé tyči.

Při Kudělkově trestu Ostravané odolali. Kantora pak prověřil v polovině utkání Řepík a další šanci první lajny Bílých Tygrů neproměnil Birner, který nezamířil z mezikruží přesně. V 35. minutě ale pojistil náskok domácích Valský, který po úniku překonal vítkovického gólmana blafákem do bekhendu.

V úvodu třetí třetiny mohl zvýšit opět Valský, který se do sestavy Liberce vrátil v pátek ve Zlíně po měsíční pauze způsobené zraněním. Kantora ale zblízka po kombinaci třetí formace neprostřelil. Vítkovice se ubránily při Burgrově trestu a samy mohly snížit ve své první početní výhodě. V 51. minutě ale při Bakošově pobytu na trestné lavici Zdráhal netrefil odkrytou branku. Krátce po skončení oslabení Liberec pojistil náskok. Po spolupráci Birnera s Bulířem zakončoval z levého kruhu Řepík. Ještě navýšit skóre mohl Bulíř.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. P. Jelínek (Valský), 14. Šimek (Radivojevič, Valský), 35. Valský (P. Jelínek), 53. Řepík (Bulíř, Birner) - 21. Olesz (Čerešňák). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla - Kis, Lukš. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 3533.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Ulrych, Derner, Kajínek, Výtisk - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Štencel, Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - J. Káňa, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Filip Pešán (Liberec): "Nástup byl z naší strany dobrý. Byli jsme velmi silní na kotouči a dali jsme dvě branky. Během druhé třetiny jsme měli plné ruce a nohy práce, abychom neinkasovali i na 2:2. Tahali jsme tam za kratší konec. Ta třetina byla z naší strany naprosto hluchá a začalo to už prvním střídáním. Ve třetí třetině jsme to zase trochu zlepšili a dokráčeli jsme do vítězného konce. Myslím, že soupeř neodehrál špatné utkání."

Jakub Petr (Vítkovice): "Zápas byl asi o jednom týmu. Měli jsme špatný vstup do utkání, byla tam chyba obránce hned ve druhé minutě. Víme o síle Liberce. Byl to první zásadní moment, protože jsme chtěli odehrát úvod bez inkasované branky. Pak další hrubá chyba a bylo to 1:3. Liberec byl celkově bruslařsky lepší, napadal a hrál celoplošný hokej. Mrzí mě, že tam nebyly emoce. Zápas plynul a chybělo mi, že bychom se šli srazit nebo pro faul. Filmovou tématikou jsme byli Účastníci zájezdu. Přijet, zúčastnit se a odjet."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články