Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Duda opět pyká za nedostatek sebeovládání, dostal pokutu a už není kapitán

Karlovy Vary - Hokejový útočník Radek Duda dostal od vedení extraligových Karlových Varů pokutu 100 000 korun za vyloučení do konce utkání v nedělním duelu 8. kola proti Zlínu. Přišel i o kapitánské céčko, které místo něj převezme obránce Radim Bičánek.

"Radek Duda obdrží pokutu v celkové výši 100.000 Kč (částka se skládá z několika navazujících sankcí) udělenou primárně za nesmyslné vyloučení v úvodu utkání se Zlínem. Toto vyloučení mělo zásadní vliv na další průběh utkání, a protože se nejedná o první prohřešek tohoto hráče, byla pokuta stanovena v této výši," uvedl klub.

Duda ve 4. minutě souboje proti Zlínu udeřil hlavou obránce Oldřicha Kotvana, za což dostal od rozhodčích trest do konce utkání. Jeho faul bude ještě řešit i disciplinární komise soutěže. Energii tím poslal do dvojnásobného oslabení, neboť již předtím rozhodčí signalizovali faul Rostislava Marosze. Zlín v následné početní výhodě vstřelil první gól a nakonec v souboji nejhorších týmů extraligy vyhrál 2:1.

"Radek se bude moci věnovat pouze své hře a doufáme, že toto potrestání pro něj bude dostatečným motivem, aby mužstvu v sezoně maximálně pomohl," komentoval generální manažer Miroslav Vaněk odebrání kapitánské funkce.

Zdroj
ČTK, hokejkv.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články