Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vítkovice prohrály na ledě Tappary Tampere a končí v LM

Tampere - Hokejisté Vítkovic prohráli v odvetném utkání 1. kola play-off na ledě Tappary Tampere 1:2 a se soutěží se loučí. Zápas rozhodl ve 37. minutě útočník Jan-Mikael Järvinen. V úvodním domácím duelu podlehli Ostravané finskému soupeři 0:2. V osmifinále čeká Tapparu Lulea, která vyřadila v souboji švédských celků Färjestad.

Hokejisté Vítkovic
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Alexandr Satinský

Oba celky v úvodní třetině nevyužily po jedné přesilovce. Vítkovice se ubránily při Klokově trestu a Tappara odolala při Dixonově pobytu na trestné lavici. Domácí se ale dočkali vedení osm vteřin před první pauzou. Peltola prostřelil ránou od modré čáry gólmana Dolejše mezi betony.

Na začátku druhé části přečkaly Vítkovice další oslabení a ve 28. minutě se radovaly z vyrovnání. Olesz projel defenzivou Tappary a střelou z pravého kruhu překonal Noronena. Domácí se následně sice ještě neprosadili při Vandasově trestu, ale v další přesilovce už udeřili. Za Dolejšem skončila tečovaná Järvinenova střela.

Tappara si bezpečný náskok na postup ve třetí třetině bez potíží uhájila. Ještě zvýšit mohl po faulu chorvatského obránce Puziče Haapala, ale neproměnil 45 vteřin před koncem trestné střílení.

Tappara Tampere - HC Vítkovice Steel 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Peltola (Saravo, Dixon), 37. Järvinen (Kuusela, Aalto) - 28. Olesz (Strapáč). Rozhodčí: Grumsen (Dán.), Fonselius - Puolakka, Pesonen (všichni Fin). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 2097. První zápas: 2:0, postoupila Tappara Tampere.

Tappara: Noronen - Saravo, Aalto, Plastino, Bonsaksen, Kankaanperä, Elorinne, Rouhiainen, Mäkinen, Honkanen - Lajunen, Haapala, Kuusela - Savinainen, Ilomäki, Laine - Dixon, Järvinen, Peltola - Karjalainen, Kaksonen, Rauhala. Trenéři: Tapola, Ojanen a Vähä-Ruohola.

Vítkovice: Dolejš - Kudělka, Čerešňák, Klok, Sloboda, Pastor, Kovář, Štencel, Puzič - Szturc, Strapáč, Olesz - Kucsera, Kolouch, E. Němec - Burger, Balán, Zdráhal - Húževka, M. Hlinka, Vandas. Trenéři: Svozil a Petr.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Neodehráli jsme špatné utkání, bohužel jsme udělali zbytečné fauly v útočné třetině a z toho jsme jednou inkasovali. Věděli jsme, že musíme porazit soupeře rozdílem tří branek. Proto jsme zkoušeli od druhé třetiny hru otevřít, ale čas byl proti nám. Bohužel jsme nedokázali Tapparu gólově přestřílet."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články