Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pardubice odolaly finiši Karlových Varů a vyhrály doma 4:3

Pardubice – Hokejisté Pardubic zvítězili v 5. kole extraligy nad Karlovými Vary 4:3. Dynamo vedlo už 4:0, když se třikrát prosadilo v přesilových hrách, ale hosté dokázali snížit a díky dvěma brankám Radka Dudy závěr výrazně zdramatizovali. Ten už si ale Pardubice pohlídaly a připsaly si druhou domácí výhru za sebou.

Utkání Pardubice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Před začátkem utkání byl oceněn rozhodčí Martin Homola, který tímto zápasem ukončil po 22 sezonách svou mezinárodní a extraligovou kariéru. V nejvyšší soutěži odsoudcoval úctyhodných 673 utkání. První šanci zápasu si při hře čtyři na čtyři připravil Rolinek, ale v přečíslení zakončoval jen do Závorky. Energie zahrozila v přesilové hře, kdy měl Sičák před sebou opuštěnou branku, ale v poslední chvíli o kotouč přišel. Početní výhodu naopak zužitkovali domácí: Gregorc si připravil na modré čáře pozici a tvrdou ranou otevřel skóre.

Pardubice byly od gólu aktivnější, ale vyjma šance Sýkory se k přímému ohrožení branky nedostávaly. Až v 18. minutě našel Svoboda před brankou osamoceného Divíška a ten lehkou tečí zvýšil. Chvíli poté trefil Havlík tyč. I druhá část přinesla brzké vyloučení. Tentokrát se domácí radovali. Ranou z hranice kruhu se poprvé v extralize prosadil zadák Štajnoch.

Snížení měl na hokejce Vachovec, ale pohotovým skokem mu kotouč sebral Kristan. Energie se pak dokonce radovala z gólu, ale ten kvůli předchozímu faulu Benáka nebyl uznán. A následnou přesilovku Pardubice znovu využily, když se opět z dálky trefil další bek Ščotka. Hned poté šel do karlovarské branky Habal. Početní výhodu ještě před polovinou zápasu zužitkovala i Energie – Rachůnkova rána se zastavila až v horním rohu branky.

Pardubice mohly znovu odskočit ve vlastní přesilovce, ale trestuhodně promarnily přečíslení tři na jednoho. Další dobrou šanci měl při karlovarské přesile ve 38. minutě Rachůnek, avšak tentokrát na Kristana nevyzrál. Ofenzívu hostů si pak vzal na starost Duda, který nejprve po 37 vteřinách třetí části nepohrdl prázdnou brankou a na konci 43. minuty po přečíslení snížil už na rozdíl jediné trefy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Karlovy Vary



Energie se soustavně tlačila dopředu, ale nápor nedokázala přetavit v kýžený gól

Kristan jistým zákrokem připravil o hattrick Dudu a poradil si i se závarem a střelami Sičáka a Barteka. Ještě 80 vteřin před koncem třetí třetiny dostali Karlovarští k dispozici přesilovou hru, odvolali brankáře, avšak na vyrovnávací branku nedosáhli.

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (2:0, 2:1, 0:2) Branky a nahrávky: 13. Gregorc (Tybor), 18. Divíšek (J. Svoboda), 22. Štajnoch (J. Svoboda, Gregorc), 27. Ščotka (Tybor, Havlík) - 30. Marosz (T. Rachůnek, Gulaši), 41. Duda (T. Rachůnek, Marosz), 43. Duda (T. Rachůnek, Marosz). Rozhodčí: Homola, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8, navíc P. Sýkora do konce utkání - Harant 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 7043. Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Ščotka, Šeda, Roupec, Bokroš - P. Sýkora, Tomášek, Rolinek - J. Svoboda, Divíšek, Starý - A. Havlík, Marcinko, Tybor - Moučka, Nahodil, Poulíček. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček. Karlovy Vary: Závorka (27. Habal) - Benák, Sičák, Gulaši, Harant, Bičánek, Deyl, J. Tomeček - Duda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kverka, Rohan - V. Tomeček, Vachovec, Gorčík - D. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Mariška.Miloš Říha ml. (Pardubice): "Můžeme být spokojení pouze se třiceti minutami utkání, pak už určitě ne. Začali jsme dělat takové chyby, co se nám prostě nemůžou stávat. Karlovy Vary měly několik příležitostí i v našich přesilovkách. Jsme rádi za tři body proti nepříjemnému soupeři, ale museli jsme o ně bojovat až do konce, což bylo úplně zbytečné." Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pardubice dnes hrály velmi dobře. My jsme si za prvních třicet minut body nezasloužili. Upozorňovali jsme hráče na pardubické přesilovky, připravovali jsme se na ně, přesto jsme jich soupeři vlastní nedisciplinovaností nabídli hodně. V oslabení jsme třikrát inkasovali a zápas ztratili." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články