Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Irgl: Góly Vítkovicím jsou vždycky speciální. Tentokrát byly ještě důležitější

Třinec (Frýdecko-Místecko) – Ve Vítkovicích nakoukl do extraligy a udělal si v jejich dresu jméno. A jakoby Zbyněk Irgl díky dřívější zkušenosti znal na ostravský klub recept. Útočník Třince totiž opět potvrdil, že se mu proti bývalému celku daří. Dvěma góly pomohl k výhře 3:1 a od loňského příchodu k Ocelářům ve vzájemných zápasech nastřílel už pět branek.

Třinecký Zbyněk Irgl střílí gól do sítě Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ostravský rodák a vítkovický odchovanec svůj dřívější klub zatím vůbec nešetří. "Ty góly samozřejmě vždycky potěší. Nemyslím, že by to bylo tím, že je mám přečtené, prostě je to o štěstí. Jdu do každého zápasu s tím, že chci dát gól a vyhrát, a zaplať pánbůh, že to tak vychází," řekl Irgl.

Přiznal však, že jej trefy do vítkovické sítě chladným nenechávají. "Je to klub, kde jsem vyrostl. Nějaké emoce tam byly, když jsem přestupoval. Vždy to pro mě něco znamená, ale dnes je ještě důležitější, že jsme po dvou prohrách zabrali a máme tři body," řekl Irgl, jemuž vítkovičtí fanoušci přestup pod Javorový dlouho nemohli zapomenout a ostrá slovní agrese polevila až po Irglově vážném onemocnění na přelomu roku.

Je nám líto, video expirovalo.
Irgl: Výhra nad Vítkovicemi je hodně důležitá. Pomůže nám bodově i psychicky

Irgl byl tentokrát u všech tří gólů. Dvakrát sám přesně dorážel a i u Plíhalovy teče stál těsně vedle. "Bylo v tom štěstí. Nejdřív do toho plácl nějak Erik Hrňa a já to dorazil, při druhém gólu mi ten puk vypadl snad někde z kalhot, ale už v ten moment jsem věděl, že gólman stojí vedle a že jestli ten puk hned trefím, měl by to být gól," řekl Irgl.

Přestože Třinec měl stejně jako Vítkovice v nohách čtvrtý zápas v šesti dnech, Irgla potěšilo, že se do hry Ocelářů vrátila dravost. "V těch minulých dvou zápasech jsme nebyli agresivní, neměli jsme šťávu. Dneska jsme ale daleko líp bruslili. Měli jsme výborný pohyb po hřišti a to nám dávalo možná trochu o krok více před soupeřem," dodal Irgl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články