Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ocelářské derby ovládl Třinec. Vítkovice dvěma góly sestřelil Irgl

Ostrava – Zbyněk Irgl opět potvrdil, že se mu proti svému mateřskému klubu z Vítkovic nadmíru daří. Třinecký útočník Ostravanům tentokrát vstřelil dvě branky a byl hlavní postavou u výhry Ocelářů v moravskoslezském derby 3:1. Domácí díky plnému bodovému zisku ukončili sérii dvou zápasů bez vítězství. Naopak Vítkovičtí si připsali třetí porážku v řadě.

Třinec se znovu musel obejít bez zraněné opory Adamského a kouč Jiří Kalous na jeho post prozíravě postavil Irgla. První část ještě zůstala trochu za očekáváním. Vítkovice prachbídně odevzdaly dvě přesilovky a až po nich se dostal Balán ke gólové dorážce, ale Hamerlík ji zneškodnil.

Větší aktivita však v první dvacetiminutovce stála mírně na straně domácích a v 17. minutě Irgl pohotově doklepl za Kantora vyraženou Hrňovu střelu.

Ten správný říz moravskoslezské derby chytilo až v druhé části. Jakoby poněkud ostýchavé a bázlivé hosty probral až druhý Irglův zásah – domácí útočník v přesilovce pět na tři zase prokázal čich na góly a znovu bryskně dorazil do sítě Draveckého ránu do tyče.

Teprve pak se do děje pořádně vložily i Vítkovice. Jejich manko stáhl o 68 sekund později chytrou trefou zpoza obránce Vandas. Hostů byl najednou plný led a několikrát mohli i vyrovnat. Mladík Gřeš však v sólovém nájezdu ztroskotal na Hamerlíkovi, který pak bleskovým přesunem zneškodnil i stoprocentní příležitost Káni.

Vítkovický osud se pak naplnil. Hosté totiž opět inkasovali v třinecké přesilovce, v 42. minutě puk těsně před Kantorem zvedl Plíhal. Domácí výhru mohl ještě zvýšit Hrňa, ale v přečíslení spálil velkou šanci a nejlepší střelec minulé sezony tak stále čeká na první gól. Ostravané navzdory velkému úsilí už třetí porážku za sebou neodvrátili ani v závěrečné power play.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Irgl (Hrňa), 29. Irgl (Dravecký), 42. Plíhal (Klepiš, Klesla) - 30. Vandas (Sloboda). Rozhodčí: Hodek, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Třinec: Hamerlík - Nosek, Klesla, Hrabal, M. Doudera, Adámek, Linhart, Foltýn, L. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Irgl, Polanský, Dravecký - Klepiš, Plíhal, Rákos - Cienciala, Matuš, Jašek. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Vítkovice: Kantor - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Klok, Pastor - Olesz, Kolouch, Szturc - Vandas, Balán, J. Káňa - Zdráhal, Burger, Kucsera - Gřeš, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Jiří Kalous (Třinec): "Se ziskem tří bodů jsme spokojeni. Pro oba týmy to bylo velmi těžké utkání z hlediska fyzické kondice, oba jsme v šesti dnech sehráli čtyři těžké duely. I přesto se dnes hrálo ve vysokém tempu. O našem vítězství rozhodly přesilové hry, za to jsme velmi rádi. Dalším důležitým faktorem byl skvělý výkon Hamerlíka, který nás v klíčových momentech skvěle podržel."

Jakub Petr (Vítkovice): "Budu se znovu opakovat, ale trápíme se v koncovce. Ve hře pět na pět jsme Třinci byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Potřebujeme ale větší tlak do brány. Klíčovým momentem byla druhá třetina, kdy se nám povedlo snížit a pak jsme Třinec přehrávali, ale nedokázali jsme proměnit šance. To jsou situace, které musíme proměňovat, jestli máme být úspěšní. Ve druhé třetině jsme mohli stav možná i otočit. Rozhodující byly přesilovky. V nich jsme prohráli 0:3, ve hře pět na pět to bylo 1:0."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články