Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec porazil Linköping, Bulíř se blýskl hattrickem

Liberec - Hokejisté Liberce porazili v utkání prvního kola vyřazovací části ligy mistrů na svém ledě švédský tým Linköping 4:1 a mají tak blíže k postupu mezi elitní šestnáctku soutěže. Bílí Tygři měli výborný vstup do utkání a o svém triumfu rozhodli již v první třetině, ve které padly všechny branky. Lví podíl na vítězství domácích měl útočník Michal Bulíř, který v zápase zaznamenal hattrick.

Liberec - Linköping
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec nastoupil do utkání velmi aktivně a již ve 4. minutě se zásluhou Bulíře ujal vedení. O tři minuty později hráli Tygři první přesilovku. A byl to znovu Bulíř, kdo "uklidil" odražený kotouč do odkryté branky a poslal tak domácí do dvoubrankového vedení. Hosté se osmělili až v 15. minutě, kdy po rychlém protiútoku snižoval Junland na 2:1. Uběhlo však pouhých jedenáct sekund a Severočeši vedli znovu o dvě branky. Ihned po vhazování se Bulíř protáhl kolem hostujících obránců a krásným blafákem zkompletoval svůj hattrick. Vzápětí přidal již čtvrtý gól střelou mezi Högbergovy betony Řepík. 

"Měli jsme výborný vstup do utkání, byli jsme velmi efektivní v zakončení. Michalu Bulířovi stačily na tři branky čtyři střely. S první třetinou jsme byli velmi spokojení," řekl trenér domácích Filip Pešán. Linköping, který před rokem v play-off Ligy mistrů vyřadil Spartu, do druhé třetiny vyměnil brankáře a Högberga nahradil Rautio. A hosté se začali tlačit více do útoku. Ideální příležitost ke skórování měli ve dlouhé dvojnásobné přesilovce, domácí brankář Schwarz, který tentokrát dostal přednost před jedničkou Lašákem, ale svůj tým podržel.

"V první třetině jsem neměl skoro žádnou práci, ale ve druhé se to otočilo. Měl jsem toho plné zuby, ale chytalo se mi dobře," uvedl Marek Schwarz. Pátý gól libereckých mohl přidat Jelínek, jeho dělovka však orazítkovala pouze horní tyč. Ve třetí třetině si Liberec zkušeně hlídal svůj náskok a hosty do žádných větších šancí nepouštěl. Výjimkou byla pouze akce Perssona, tu však zlikvidoval spolehlivý Schwarz.

A protože ani závěr utkání příliš vzrušení nepřinesl, mohli domácí v poklidu slavit zasloužené vítězství. "Snažili jsme se tlačit do útoku a vstřelit alespoň nějaký gól, protože i ten může hrát v konečném zúčtování důležitou roli. Bohužel se nám to možná i díky nedostatku zkušeností našich mladých hráčů nepodařilo. Nic však nebalíme, je před námi šedesát minut v Linköpingu," řekl kouč hostů Dan Tangnes. Odveta je na programu 6. října.

Bílí Tygři Liberec - Linköping HC 4:1 (4:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Derner, Vitásek), 7. Bulíř (Šimek), 15. Bulíř, 17. Řepík (Jonák) - 15. Junland (Little, Persson). Rozhodčí: Smetana, Úlehla - Lhotský, Zavřel. Vyloučení: 8:7, navíc Výtisk (Liberec) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 1993.

Liberec: Schwarz - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Říha, Kajínek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Jonák, Lakatoš, Hrníčko. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Linköpings: Högberg (21. Rautio) - Junland, Rahimi, Hansson, Carlsson, Dählstrom, Billins, Forsling - Hardt, Persson, Little - Karlsson, Gordon, Rakhshani - Lilja, Sörensen, Fogström - Törnqvist, Blomberg, Andersson. Trenér: Tangnes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články