Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec pouze remizoval s Jönköpingem, Polanský dostal trest ve hře

Třinec - Třinečtí hokejisté v úvodním zápase prvního kola play-off Ligy mistrů remizovali s HV71 Jönköping 2:2. Domácí vedli gólem Matuše, ale hosté otočili trefami Laineho a Sundha. Nerozhodný výsledek zařídil na konci prostřední části Hrňa. Poté se do bitky pustil netypicky Polanský, který dostal i trest ve hře.

"Škoda, že jsme nevyužili loženky, které jsme měli. Trefili jsme břevno, nevyužili přesilovky. Ale nemůžeme si stěžovat, protože i oni měli hodně šancí. Bylo to vyrovnané a kvalitní utkání. Hodně o bruslení a fyzické hře. Chceme ale přes ně postoupit, pojedeme k nim vyhrát," řekl po utkání Radim Matuš. Oceláři vstoupili do utkání s uzdravenými zkušenými obránci Galvasem a Noskem i touhou přivítat švédského soupeře gólem. Během náporu jim ale unikli Tedenby se Sundhem, který brejk dva na jednoho zakončil do chráničů Hamerlíka.

Další šance přibývaly hlavně na domácí straně. Hrňa ještě rozezvučel jen břevno, ale následně se blýskl parádní gólovou akcí Matuš. Centr čtvrtého útoku si to drze namířil mezi dva beky, prošel i se štěstím a v souboji s gólmanem Ersbergem vystřihl skvělou forhendovou kličku. Hosté poté přečkali tlak domácích v přesilovce a ve své početní převaze sami udeřili - Laine dostal na levém křídle puk do jízdy a přesnou střelou do horního růžku srovnal. Prostřední část byla hlavně velkým bojem, který odnesl zraněním Galvas. Třineckému bekovi museli po střetu s Lestanem pomoci z ledu spoluhráči. Zřejmě má problémy s pravým kolenem. "Vypadá to na postranní (kolenní) vaz. Jde s tím na rezonanci," uvedl třinecký trenér Jiří Kalous.

Jakoby ztráta Oceláře poznamenala, neboť za pár minut našel Sandberg zcela osamoceného Sundha, který střelou do prázdné branky otočil skóre. Ještě v závěru třetiny ale střelou z první srovnal Hrňa. Už v úvodní části se pošťuchoval Jonsson s Plíhalem, ale na bitku došlo až před druhou sirénou. Polanský se ohnal po Abbottovi, kterého zasáhl špičkou hole, a když viděl, že ho rozhodčí bude vylučovat, tak se pustil do soupeře pěstmi. Třinecký útočník, který se obvykle v zápasech nepere, obdržel za první zákrok trest ve hře. Automaticky tak nebude hrát za dva týdny v odvetě. "Je to pro nás obrovské oslabení. Je hráčem, který dělá lajnu, přesilovku," komentoval Kalous nadcházející absenci Polanského, kterého mile překvapilo, jak si jeho svěřenec počínal v pěstním souboji.

"Není to jeho parketa, ale máme doplňkový trénink thajboxu a vypadá to, že už to nese ovoce. Nicméně mě nepotěšilo, co tomu předcházelo. To si nemůžeme dovolit," podotkl. Oceláři po faulu Polanského byli nuceni bránit pětiminutové oslabení, které přečkali bez úhony. Celá třetí třetina se nesla v duchu častého vylučovaní a přesilových her, ale ani jeden z celků si mnoho šancí nevytvořil. "Oni jsou typický severský tým, ostrý jak břitva. My jsme mu byli rovnocenným soupeřem, dostávali jsme je i pod tlak, jen koření v podobě gólů zatím nepřišlo v míře, jak bychom si přáli. Ale herně jsem byl dnes spokojený, už jsem náš tým poznával," dodal Kalous.

Třinec - HV71 Jönköping 2:2 (1:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Matuš, 38. Hrňa (Kreps) - 15. Laine (Hansson), 32. Sundh (Sandberg, Andersson). Rozhodčí: Ansons (Lotyšsko), Šír - Frodl, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 4:5, navíc Polanský (Třinec) a Abbott (HV71) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2112.

Třinec: Hamerlík - Nosek, Klesla, Linhart, Galvas (od 32. Adámek), Hrabal, M. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Irgl, Polanský, Dravecký - Klepiš, Plíhal, Rákos - Cienciala, Matuš, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Jönköping: Ersberg - Berglund, Hansson, Almquist, O´Byrne, Cederholm, Eidstedt - Melin, Thörnberg, Önerud - Tedenby, Abbott, Laine - Sundh, Sandberg, Andersson - Jonsson, Lestan, Ahl. Trenéři: Lindbom a Tim Brithén.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články