Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vítkovicím se start play-off nevydařil, prohrály s Tapparou Tampere

Ostrava - Hokejisté Vítkovic vstoupili do play-off Ligy mistrů domácí porážkou 0:2 s Tapparou Tampere. O nezdaru Ostravanů rozhodl aktuální finský vicemistr ve druhém dějství dvěma góly v rozmezí 92 sekund. Odveta se bude hrát ve Tampere 6. října, Tappaře v ní k postupu postačí i prohra o jeden gól.

Vítkovický Petr Strapáč
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Herně jsme se jim vyrovnali. Jediný rozdíl byl v proměňování šancí. Co jsme měli, to jsme bohužel nevyužili," řekl po zápase útočník domácích Jiří Burger. Oba soupeři vyslali do hry víceméně nejsilnější možné sestavy a i opatrný průběh úvodní části byl dalším indikátorem toho, že jim na výsledku prvního měření sil záleží. Až těsně před koncem první dvacetiminutovky neměly k vedoucímu gólu daleko Vítkovice, ale bývalý gólman Vancouveru a Buffala Noronen pokusy Kucsery i Koloucha zneškodnil.

Domácí se proti dobře bruslícímu protivníkovi prosazovali ztuha. O to více museli litovat čtyř nevyužitých přesilovek v řadě. Místo vedení Vítkovic tak vyrovnané střetnutí nabralo opačný směr krátce po startu druhé části s dvěma rychlými údery Finů. Aalto po rychle sehrané akci překonal Dolejše ranou z mezikruží a o 92 sekund už byli domácí pozadu o dva góly.

Peltola vítkovický faul v oslabení potrestal parádně provedenou fintou z trestného střílení. Podobně jako v nedělní extralize proti Chomutovu byli Ostravané i ve zbytku dnešního duelu na bezchybnou defenzívu Tappary krátcí. Z mála možností se mohl prosadit jen Kolouch, který však zblízka minul, další závary před brankou spolehlivý Noronen vyřešil. Vítkovice tak podruhé v řadě neskórovaly.

"A z posledních tří utkání jsme dali jen dva góly. Jeden navíc vstřelil obránce v přesilové hře a druhý jsme dali z trestného střílení. To ukazuje, že zatím v ofenzivě nejsme kvalitní. Na druhé straně chci kluky pochválit za dnešní výkon v obraně. Vrátili jsme se ke hře z úvodních zápasů, se kterou můžeme být úspěšní. Musíme hrát trpělivě v obraně a spoléhat na rychlé protiútoky," řekl vítkovický kouč Jakub Petr.

HC Vítkovice Steel - Tappara Tampere 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Aalto (Savinainen, Kuusela), 26. Peltola z trestného střílení. Rozhodčí: Konc (SR), Hradil - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 4057.

Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Klok, Kovář, Pastor - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - Zdráhal, Burger, E. Němec - J. Káňa, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Tappara: Noronen - Saravo, Aalto, Plastino, Bonsaksen, Kankaanperä, Elorinne, Rouhiainen, Honkanen - Dixon, Savinainen, Kuusela - Lajunen, Haapala, Järvinen - Ilomäki, Laine, Peltola - Karjalainen, Kaksonen, Heikkilä. Trenéři: Tapola, Ojanen a Vähä-Ruohola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články