Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hokejová reprezentace odehraje před Světovým pohárem i jeden duel doma

Praha – Pokud budou chtít fanoušci vidět na vlastní oči český hokejový tým pro Světový pohár, nebudou kvůli tomu muset cestovat do zámoří. Reprezentační výběr se totiž během přípravy představí jednou i doma. Pořadatelé akce zatím oficiálně zveřejnili jen rozpis turnaje, generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban ale řekl, že se s utkáním v domácím prostředí počítá.

Ilustrační foto

"Všichni evropští účastníci turnaje začnou kempy doma a pak se teprve přesunou do Severní Ameriky. A součástí přípravy budou i utkání," řekl Urban, který se minulý týden účastnil v Torontu jednání, po němž byl zveřejněn program turnaje. Češi se ve skupině A střetnou s Kanadou, USA a výběrem Evropy.

V rámci přípravy se tak národní tým v pražské O2 areně může utkat s Finskem, Švédskem, Ruskem nebo teoreticky i s výběrem Evropy, který bude sestavovat bývalý slovenský útočník Miroslav Šatan. Druhý přípravný duel odehraje v Evropě na kluzišti soupeře a třetí v zámoří.

Bude soupeřem Rusko?

Podle vyjádření prezidenta Ruské hokejové federace Vladislava Treťjaka bude soupeřem českého týmu sborná a duel se uskuteční 10. září. Oficiální informace ale teprve zveřejní zástupci pořádající NHL a hráčské asociace NHLPA. Jednotlivé hokejové svazy mají zákaz cokoliv sdělovat.

Světový pohár, který je nástupcem Kanadského poháru, se konal naposledy v roce 2004. Příští rok bude v řadě ohledů nový. "Bude unikátní v tom, že to bude soutěž nejlepších s nejlepšími. Na mistrovství světa bohužel nejlepší hokejisté často startovat nemohou, na olympijských hrách se představí jen některé reprezentace a řada vynikajících hráčů nemá šanci tam hrát. Tady bude šest zemí a dva výběry. Je to experiment, ale lze očekávat, že to bude super turnaj," věří Urban.

Punc výjimečnosti akci dává i fakt, že se všechny zápasy budou hrát v Air Canada Centre v Torontu, hale slavných Maple Leafs.

Jedná se o podobě dresů

Přestože turnaj odstartuje až za rok, jednotlivé země už začaly řešit například podobu dresů. Světový pohár bude totiž první akcí, na kterou bude dresy vyrábět společnost Adidas, která s NHL podepsala sedmiletou smlouvu. "První schůzka byla spíše seznamovací. Bavili jsme se o tom, jak by například měla vypadat barevná kombinace. Poukázali jsme třeba na to, aby v naší kombinaci nebylo moc modré, kterou používá nyní spíše Slovensko. U nás převládá červená," vysvětlil Urban.

Urban poukázal i na zkušenosti s dresem v designu státní vlajky, kterou společnost Nike připravila pro olympijské hry v Soči. "U médií i fanoušků byl hodně oblíbený, ale pro hráče na ledě byl matoucí, takže s ním moc nechtěli hrát. I proto jsme se dohodli, že oni touto cestou nepůjdou," řekl Urban.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články