Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Plzeň vyhrála v Pardubicích, Kubalík dal hattrick

Pardubice - Hokejisté Plzně zvítězili ve 2. kole extraligy na ledě Pardubic 4:1 a připsali si druhou výhru. Domácí naopak zůstávají bez bodového zisku. Hattrick zaznamenal v dresu vítězů dvacetiletý útočník Dominik Kubalík.

Pardubice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Úvod byl zcela jasně v režii domácích. Ti při premiéře před vlastním publikem v novém extraligovém ročníku vypadali hodně natěšení na ostrý boj o body, jenže při své ofenzivní aktivitě ztroskotávali na skvěle chytajícím Machovském. Mladý gólman v brankovišti Škody měl navíc i porci štěstí, když ve čtvrté minutě na konci přesilovky nahodil puk Tybor a teč Jakuba Svobody skončila na tyči. Hned poté vytáhl Machovský během pár vteřin dva skvělé zákroky.

V šesté minutě už domácí kanonýr Petr Sýkora zvedal oslavně ruce ke stropu haly, jenže rozvlnil pouze boční síť. Nedlouho poté byl Machovský opět v akci, po skrumáži za jeho zády zabránil jistému gólu na brankové čáře zaskakující útočník Preisinger. Západočeši se poprvé výrazněji připomněli ve 12. minutě, jejich kapitán Kratěna však svůj bekhend k úvodní trefě nedotáhl. Nemusel však smutnit dlouho; ve 14. minutě si po dvou Kracíkových pokusech, jež vyrazil Kristan, našel kotouč Kubalík a pohodlně ho za betonem domácího brankáře uklidil do branky.

První přesilovku si pak zahrála i Plzeň, jenže Lev netrefil krásnou Hossovu nabídku. První trefa zápasu zcela změnila jeho ráz. Hosté byli od té chvíle výrazně nebezpečnějším mužstvem a zkraje druhé části při početní výhodě zatápěli Kristanovi. Ve 29. minutě netrefil po přečíslení tři na dva ve velké šanci Kubalík, pak šokoval celou arénu Moravčík, když zblízka nedokázal zavěsit, ačkoliv před ním byla zcela prázdná branka. Hosty tak za špatnou koncovku potrestal v polovině 35. minuty při přesilovce ranou od modré čáry Čáslava.

Jenže hrdina zápasu Kubalík minutu před druhou přestávkou vrátil vedení svému týmu a v nástupu do třetí třetiny poslal z trestné lavice předčasně zpět do hry Tybora. Na 4:1 ve prospěch Škody navíc po závaru před Kristanem zvýšil Hossa a prakticky rozhodl. Alespoň trošku zdramatizovat závěr mohl krátce poté Jakub Svoboda, když zakončoval přečíslení dvou na jednoho, ale bekhendovým blafákem minul. Na druhé straně nepřipustil vyšší rozdíl ve skóre Kristan, když vychytal Lva. Bližňák navíc trefil tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Plzeň

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 35. Čáslava (Divíšek, Marcinko) - 14. D. Kubalík (Kracík), 39. D. Kubalík (Kracík, Indrák), 42. D. Kubalík (J. Sýkora), 47. Hossa (J. Sýkora, Preisinger). Rozhodčí: Hodek, Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 7854.

Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Roupec, M. Šeda, Bokroš - P. Sýkora, Divíšek, Rolinek - J. Svoboda, Nahodil, Tybor - A. Havlík, MarcinkŻőŻąř - Moučka, Poulíček, Starý. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Lev - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Hollweg, Poletín, Schleiss. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Miloš Říha mladší (Pardubice): "Měli jsme dobrý začátek, deset minut jsme odehráli dobře, tam jsme hráli aktivně, nevyužili jsme dvě přesilovky a několik příležitostí, ale celkově jsem z výkonu našeho mužstva velmi zklamaný. Už ve druhém zápase za sebou, protože hráči absolutně neodvádí maximum, co je v jejich silách. Proto nám pak soupeř odskočí, i když třeba se štěstím. Po hrubých chybách to dnes Plzeň rozhodla v rychlém sledu za sebou, hrát jsme pak začali zase až za stavu 1:4, kdy jsme tam měli tři šance. Nechápu, proč takhle nehrajeme 60 minut."

Michal Straka (Plzeň): "Myslím, že jsme dnes podali výborný kolektivní výkon. Samozřejmě nám přálo i štěstí, hlavně na začátku zápasu. Při těch oslabeních nás podržel brankář Matěj Machovský, byla tam i nějaká tyčka, ale pak si myslím, že jsme se od druhé třetiny zlepšili. Rozhodl asi konec druhé třetiny, kdy jsme dali gól, a pak začátek třetí. Moc si toho vážíme, protože tady v Pardubicích je to vždycky těžké."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články