Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Sparta začala extraligovou éru v O2 areně vítězstvím nad Olomoucí

Praha – Extraligová premiéra v novém domovském stánku O2 areně vyšla hokejistům Sparty na výbornou. V úvodním kole si před vlastními fanoušky poradili s Olomoucí 4:1. Pražanům získali tříbrankový náskok Robert Sabolič, Jaroslav Hlinka a Tomáš Netík. Brankáři Tomáši Pöpperlemu pokazil čisté konto ve 42. minutě Jan Eberle, ale výhru Sparty pojistil Lukáš Cingel.

Sparťan Robert Sabolič střílí gól do sítě Olomouce
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na úvodní vystoupení v nejvyšší soutěži v O2 areně, kde už Sparta sehrála po stěhování z Tipsport Arény duely Ligy mistrů se Storhamarem a Ženevou, zavítalo 5315 diváků. A sparťanský kotel začal svému týmu fandit až v průběhu zápasu, takže v úvodu byla atmosféra komorní.

Přitom domácí už po několika vteřinách mohli jít do vedení, když po kombinaci Réwaye s Hlinkou stačil zakončení sparťanského kapitána zblízka vykrýt Vošvrda pravým betonem.

Sparta se vzápětí ubránila při vyloučení Čajkovského a v oslabení byl blízko gólu po úniku Cingel. Na druhé straně musel Pöpperle krýt šance Tomáše Mikúše a Hermana. V 15. minutě už udeřili Pražané, když Sabolič dorážel do odkryté branky. Při Lašově vyloučení 49 sekund před první pauzou zvýšil po Réwayově ideální přihrávce Hlinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Olomouc

V úvodu druhé části pokryl při olomoucké přesilovce Pöpperle Hermanův pokus. Hosté odolali při Zemanově trestu a ve 29. minutě dokázal Vošvrda vyrazil ve vzduchu betonem Réwayův blafák do bekhendu po samostatném úniku.

Před polovinou utkání ale olomoucký gólman nešťastně vyrazil puk do Netíka a Sparta vedla 3:0. Pražané mohli ještě zvýšit, když se jim naskytla na 104 vteřin přesilovka pěti proti třem, ale po 57 vteřinách ji přerušil faul Juraje Mikúše.

Olomouc se nevzdala a po 65 vteřinách druhé části snížila, když se kotouč dostal k osamocenému Eberlemu, který jej propasíroval za záda sparťanského gólmana. Ještě více mohl dramatizovat vývoj Kafka, ale po Hermanově akci se mu zakončení vůbec nepodařilo.

Blízko pojistky náskoku Sparty byl nejdříve po Réwayově akci Hlinka, povedlo se to v 53. minutě Cingelovi. Vykřesat naději pro hosty mohl ještě ve vlastním oslabení Kucharczyk, ale Pöpperle jeho šanci zmařil. V závěru ještě pomohla Pöpperlemu horní tyč.

HC Sparta Praha - HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Sabolič (Kumstát, Pech), 20. J. Hlinka (Réway, Polášek), 30. Netík, 53. Cingel (Forman, Čajkovský) - 42. Eberle (Vodný). Rozhodčí: Polák, R. Čech - Hynek, Belko. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 5315.

Sparta: Pöpperle - Polášek, J. Mikuš, Čajkovský, Barinka, Glenn, Hrbas, od 29. navíc Kalina - Réway, J. Hlinka, Klimek - Netík, Přibyl, Buchtele - Kumstát, Pech, Sabolič - Forman, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk - Kafka, Herman, T. Mikúš - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Holec, A. Zeman. Trenéři: Venera a Tomajko.

Zdeněk Moták (Sparta): "Olomouc se vyjevila jako velice nepříjemný soupeř. My jsme podali velice kvalitní výkon, podržel nás i Tomáš Pöpperle. Malou komplikaci jsme si způsobili na začátku třetí třetiny, kdy jsme inkasovali branku, ale pak jsme zvýšili na 4:1 a umnou hrou jsme dotáhli utkání ke konečnému výsledku."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Spokojení být nemůžeme, protože jedeme s prázdnou. Myslím si ale, že to nebyl úplně špatný zápas. Největší rozdíl jsem viděl v tom, jak sparťané a my jsme dokázali naložit s pukem v útočném pásmu. Rozhodly zkušenosti a kvalita útočníků na straně Sparty. My jsme taky nějaké šance měli, ale nedokázali jsme je zúročit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články