Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté Liberce si poradili s Nitrou a postoupili do play-off LM

Liberec/Karlstad - Hokejisté Liberce porazili v Lize mistrů Nitru 2:0 a zajistili si postup do 1. kola play-off. Mezi 32 účastníků se dostali právě na úkor Nitry, kterou Bílí Tygři v sobotu na jejím ledě rozdrtili 9:0. Liberec je tak po Litvínovu druhým jistým účastníkem vyřazovacích bojů z šestice českých zástupců. Naopak naději na postup ztratily Pardubice, které podlehly na ledě Färjestadu 3:4 v prodloužení.

Liberec proti týmu českého trenéra Antonína Stavjani, jehož barvy hájí i útočníci Filip Bajtek a Petr Stloukal, měl opět jasnou převahu. Nedařilo se mu ji ale brankově vyjádřit jako při vystoupení na Slovensku. V úvodu měli šance Bakoš s Bulířem, který vzápětí trefil tyč. Ve 14. minutě se už domácí prosadili v přesilovce, kterou využil tvrdou ránou Bakoš. Nitra byla pod tlakem, liberecký gólman Lašák měl naopak minimum práce. V 35. minutě pomohla Valentovi tyč dokonce v oslabení Bílých Tygrů po střele Valského.

Severočeši se dočkali druhé branky 46 sekund před druhou pauzou, kdy zužitkoval další početní výhodu po Řepíkově přihrávce Radivojevič. Od vyšší porážky uchránil Nitru Valent, který v 59. minutě chytil i trestné střílení Valského. Liberec zakončí vystoupení ve skupině v sobotu ve Švédsku na ledě Skelleftey a v případě vítězství v základní hrací době se posune na první místo. Pro Bílé Tygry to bude zároveň generálka před startem extraligy, do které vstoupí v pátek 11. září v Brně.

"Vstoupili jsme do utkání velmi aktivně. V první třetině jsme byli lepším týmem, ale potom respekt Nitra ztratila a byla minimálně vyrovnaným soupeřem po další dvě třetiny. Odehráli jsme velmi špatně prostřední dějství. Naprosto vyrovnaná byla třetina třetí. Vyložené šance jsme měli spíše my, ale naše zakončení nebylo dobré," řekl trenér Liberce Filip Pešán. "Přesto si myslím, že jsme ve dvou třetinách našli velmi vyrovnaného soupeře. Dnešní zápas byl nesrovnatelný s utkáním v Nitře a jsem rád, že jsme ho přes nepříliš dobře odehraný zápas zvládli a že jsme postoupili dál," dodal Pešán.

Pardubice, které potřebovaly k naději na postup vyhrát v základní hrací době v Karlstadu i v sobotu v Davosu, měly první krok k úspěchu na dosah. Ve 22. minutě otevřel skóre v přesilovce Marcinko a v polovině utkání v další početní výhodě zvýšil Jakub Svoboda.

Färjestad překonal gólmana Kristana až v 50. minutě, kdy skóroval ve vlastním oslabení Linus Persson. Za čtyři minuty sice Tybor vrátil Pardubicím dvoubrankový náskok, ale hned po 31 vteřinách snížil Earl a 20 sekund před koncem třetí třetiny při power play sebral Východočechům naději John Persson. V čase 63:07 rozhodl v přesilovce český útočník Gulaš.

Bílí Tygři Liberec - HK Nitra 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Bakoš (Šimek, P. Jelínek), 40. Radivojevič (Řepík, Vampola). Rozhodčí: Holm (Švéd.), Hribik - Lhotský, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 1:6, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2234.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Derner, Plutnar, Výtisk, J. Říha, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, J. Vlach, Lakatoš - Jonák. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Färjestad BK - HC Dynamo Pardubice 4:3 v prodl. (0:0, 0:2, 3:1 - 1:0) Branky a nahrávky: 50. L. Persson (M. Johansson), 54. Earl, 60. John Persson, 64. Gulaš (Nygren) - 22. Marcinko (Bokroš), 30. Svoboda (Nahodil), 54. Tybor (Nahodil, J. Svoboda). Rozhodčí: Gebei (Rak.), Nord - Altberg, Wernström (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2792.

Pardubice: Kristan - Štajnoch, Čáslava, Gregorc, Ščotka, M. Šeda, Bokroš, J. Zdráhal - P. Sýkora, Rolinek, Poulíček - Tybor, Nahodil, J. Svoboda - Kaut, Marcinko, A. Havlík - Půhoný, Kolář, Voženílek. Trenéři: Říha ml. a Baďouček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články