Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta překvapivě podlehla Storhamaru, Třinec přetlačil Stavanger

Praha - Hokejisté Sparty prohráli při své premiéře v O2 areně ve 3. kole Ligy mistrů s norským Storhamarem 1:2 a promarnili možnost potvrdit postup ze skupiny M. Zápas rozhodl v čase 59:22 Christian Larrivée. Třinec se naproti tomu domácí výhrou 4:3 v prodloužení nad dalším norským týmem Stavangerem vrátil do hry o postup.

Utkání Sparta - Storhamar
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta se poprvé představila ve svém novém působišti, ale hodně dlouho se rozkoukávala a nechybělo mnoho, aby ji potrestal Berglund, jehož vychytal Pöpperle. V osmé minutě odpověděl v přesilovce Netík, jenže Östlund uhájil svou branku ramenem. Buchtele pak zakončoval sám přečíslení dvou na jednoho, jenže minul.

V úvodu druhé třetiny rozezvučel Cingel tyč. Uběhlo jen pár vteřin, na druhé straně se Jensen dostal tváří v tvář Pöpperlemu a povedenou ranou nad lapačku poslal norský celek překvapivě do vedení. Na konci 31. minuty měli Pražané téměř minutu a půl přesilovku pět na tři, sehráli ji však staticky, bez nápadu a zakončení. Na pár vteřin si stejnou situaci zkusil i Storhamar, rovněž bez úspěchu.

Vyrovnání se Sparta dočkala až 71 vteřin po nástupu do třetího dějství, kdy Poláškovu nabídku na teč zužitkoval Buchtele. Ve 45. minutě musel Storhamar na 31 vteřin opět do tří, i v tomto případě však sehráli domácí dvojnásobnou přesilovku bídně.

Ve zbytku základní hrací doby bylo k vidění několik velkých šancí na obou stranách. Reichenberg však při největší příležitosti Storhamaru ani na několik pokusů nepřekonal Pöpperleho, Kumstát s Cingelem si vylámali zuby na Östlundovi. Když Sparta nevyužila přesilovku a bylo na dohled prodloužení, navrátilec z trestné lavice Larrivée rozhodl.

Sparta Praha - Storhamar Dragons 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Buchtele (Polášek, J. Hlinka) - 23. Jensen (Larrivée, Skadsdammen), 60. Larrivée (Zettergren). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Pešina - Lhotský, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 2948.

Sparta: Pöpperle - Švrček, Polášek, Čajkovský, Barinka, Hrbas, J. Mikuš - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Netík, Pech, Kumstát - Forman, Cingel, A. Kudrna - Sabolič, Přibyl, Dragoun - od 41. navíc Procházka. Trenéři: Jandač a Moták.

Utkání Třinec - Stavanger
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinec se výhrou nad Stavangerem vrátil do hry o postup

Strůjcem vítězství Ocelářů proti Stavangeru byl kapitán Rostislav Klesla, který dva góly vstřelil a na zbylé dva přihrál. Vítěznou trefu obstaral v 64. minutě Zbyněk Irgl a zařídil českému vicemistrovi premiérovou výhru ve skupině L. Třinec v zápase třikrát o gól vedl, ale soupeř pokaždé srovnal.

Klesla poslal domácí do vedení ranou zápěstím v 10. minutě, leč nepokrytý Kristiansen 52 sekund před závěrem první části náskok Ocelářů vymazal. Po Orsavově gólu z přečíslení dlouho držel stav 2:1, ale devět minut před koncem z brejku skóroval Hoygard.

Ani rychlá odpověď a přesná dělovka Klesly ještě tři body nezajistila, protože 47 sekund před koncem normální doby Soares zblízka potrestal zaváhání domácích v obranném pásmu. Norové nedokázali zareagovat až na čtvrtou branku, kterou dal Irgl 75 sekund před koncem prodloužení.

Oceláři Třinec - Stavanger Oilers 4:3 v prodl. (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Klesla (Klepiš), 25. Orsava (Hrňa, Klesla), 52. Klesla (Klepiš), 64. Irgl (Polanský, Klesla) - 20. Kristiansen (Soares, Johansson), 51. Hoygard (Sertich), 60. Soares (Dahl-Andersen). Rozhodčí: Konc (SR), Hradil - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 2193.

Třinec: Hamerlík - Nosek, Klesla, M. Doudera, Hrabal, Linhart, Foltýn, Adámek - Orsava, Kreps, Hrňa - Dravecký, Polanský, Klepiš - Irgl, Matuš, Rákos - Chmielewski, Plíhal, Cienciala - Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články