Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Peterek pěti body zničil Znojmo

Třinec - Gólem a čtyřmi asistencemi na sebe v utkání 14. kola proti Znojmu strhl pozornost třinecký hokejový útočník Jan Peterek. Jeho podpis dnes neslo všech pět branek, kterými Oceláři v souboji týmů ze spodních pater tabulky porazili soupeře 5:3.

HC Oceláři Třinec
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

"Hodně to potěší. Člověk po takovém zápasu ani necítí únavu, klidně bych mohl hrát další zápas," řekl novinářům po utkání Jan Peterek, jehož řada s Davidem Květoněm a Rostislavem Martynkem zařídila všechny branky Ocelářů. Třinec podal další ze svých nevyrovnaných výkonů. Ačkoliv v polovině utkání měl na soupeře tři góly k dobru, náskok ztratil.

"Dostali jsme rychlé góly na 3:2 a začali mít strach o výsledek jako v minulých zápasech. Ten syndrom a strach, že to neuhájíme, tam pořád je. Dneska jsme to snad prolomili," uvedl Peterek. Podle něj už za stavu 3:3 ani nedoufal ve šťastný konec. "Spíše jsem myslel na to, ať nedostaneme další gól a udržíme aspoň ten jeden bod. Zvedla nás ale přesilovka pět na tři, přesilovky dneska rozhodly celé utkání.".

Hra proti oslabenému soupeři Třinci dokonale vyšla. Jen jeden z pěti gólů nepadl v početní převaze. "Dneska nám to prostě vyšlo. Jsem rád i kvůli tomu, že poslední dobou to naší pětce moc nešlo. Dneska jsme to ale vzali na sebe a rozhodli zápas," přiznal Peterek. Třinec se pomalu posouvá směrem do středu tabulky. Po katastrofálním začátku soutěže dokázal v pěti z posledních šesti zápasů bodovat.

"Potřebovali jsme udělat pár dobrých výsledků. I osobně jsem za to hodně rád, protože po těch prohrách na začátku ligy jsem měl pocit, jako bych na ledě tahal na zádech padesát kilo," dodal Peterek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články