Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Nováček z Mladé Boleslavi si vyšlápl na Vítkovice

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi ve 14. kole O2 extraligy porazili na vlastním ledě Vítkovice 3:0 a navázali tak na páteční domácí výhru 4:3 na nájezdy nad Karlovými Vary. Brankář Středočechů Jan Chábera vychytal podruhé v sezoně čisté konto. Poražený tým zůstává i díky prohře třetí Plzně ve Zlíně nadále druhý.

Mladá Boleslav - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Jan Hrouda

Úvod zápasu ovlivnilo zranění vítkovického Trnky, který už po třech minutách prchal z ledu s krvavým šrámem, když zblízka inkasoval pukem do obličeje po střele Sýkory. Nečekaná přestávka kvůli čištění ledu vlila do žil více energie hostům, kteří hráli hned třikrát během krátké chvíle přesilovku, ale ani jednu nevyužili.

V dalším průběhu první třetiny přebrali iniciativu domácí. Král sice ve 14. minutě ještě se svou povedenou skrytou střelou od pravého kruhu neuspěl, ale radost si Boleslavští vynahradili o čtyři minuty později, kdy uzamkli soupeře v jeho obranné třetině a Schnabel přesnou střelou z levé strany otevřel skóre. Druhou část hry odstartovali lépe svěřenci trenéra Šejby a po vyloučení Ovčačíka se ve 24. minutě dostali do dvou slibných šancí, jenže Handlovského povedenou ránu od pravého kruhu Štěpánek chytil a o chvíli později ho nepřekonal ani zblízka tvrdou ránou Tomas.

Prakticky celou prostřední dvacetiminutovku provázela vyloučení na obou stranách, jenže ani jednomu týmu se v početních výhodách příliš nedařilo. Ve 35. minutě v oslabení dokonce zahrozili domácí, ale při přečíslení dvou na jednoho Tomasovi nevyšla klička. Do podobné výhody se o chvíli později dostali i hosté. Příležitost Vítkovických však zmařil dobrým obranným zákrokem Schnabel. V závěru druhé třetiny došlo krátce i na hru čtyři na čtyři a při ní domácí udeřili podruhé.

Marušákovu střelu od modré Štěpánek vyrazil pouze k Čechovi, který objel bránu a nadvakrát procpal puk za brankovou čáru. Inkasovaný gól v poslední minutě druhé třetiny na hostech ve třetí části hry nezanechal příliš stopy, Hadamczikovi svěřenci byli aktivnější, jenže do vyložených šancí se nedostali a v 50. minutě domácí definitivně rozhodli.

Po úniku Čecha se sice boleslavskému útočníkovi vrhl po nohy Štěpánek, ale kotouč nepokryl dostatečně a Barinka ho už jen dorazil do prázdné brány. V závěrečných minutách se už domácí doslova bavili hokejem a diváci mexickými vlnami.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články