Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Sparta podlehla doma Litvínovu, prohrála potřetí za sebou

Praha - Hokejisté Sparty prohráli v dnešním utkání 14. kola s Litvínovem 3:5 a připsali si třetí porážku za sebou. Severočeši naopak počtvrté v řadě venku zvítězili a oplatili Pražanům stejnou prohru v domácím prostředí z úvodního kola. Vítěznou branku vstřelil v 56. minutě obránce Karel Kubát a při power play Sparty pojistil výsledek Robert Reichel.

Sparta - Litvínov
zdroj: CTK autor: Stanislav Peška

Sparťané se v úvodní části dostali do tlaku především díky přesilovkám, ale neprosadili se, protože jim buď chyběla přesnější muška, nebo ztroskotali na brankáři Jaroslavu Hüblovi. Hned při první přesilovce Pražané soupeřovu branku ostřelovali z každé pozice, vedení však nezískali. Severočeši se také v přesilovce neprosadili a v polovině úvodního dějství měli štěstí, když Langhammer zamířil do tyče. Hala omylem zhasla jako po vstřeleném gólů a sudí musel hru přerušit.

Mezi 14. a 15. minutou šli během 29 vteřin na trestnou lavici litvínovští Kroupa, Walter a Šlégr, ale domácí dlouhou početní výhodu včetně dvouminutové hry pěti proti třem nevyužili. Stejnou výhodu, která měla trvat po Cunikově faulu a Hanzlíkově vyhození puku mimo hřiště 85 vteřin, naopak zužitkoval v 25. minutě hned po osmi vteřinách Litvínov. Šlégrovu střelu tečoval před Dubou Branda.

Litvínov mohl v pokračující přesilovce proti čtyřem sparťanům pojistit vedení, ale Kubinčák zblízka netrefil prázdnou branku. Sparta se tak jedenáct sekund před koncem Šlégrova vyloučení v 34. minutě radovala z vyrovnání, když Jaroslava Hübla prostřelil litvínovský odchovanec ve sparťanském dresu Ručinský. Druhé dějství celkově nabídlo daleko více zajímavých okamžiků než první.

Za tři minuty tvrdou ránou z pravého kruhu pro vhazování získal Spartě náskok Kratěna. Litvínov se snažil rychle reagovat. Šlégrovo vybídnutí ještě z levé strany Lukeš kvůli Dubově zákroku nezužitkoval. V 39. minutě ale Brandův bekhend stihl ještě sparťanský gólman vykopnout betonem, ale na Černého dorážku už neměl nárok. Vteřinu před koncem na druhé straně vyškrábl Mrňův pokus po sólu Jaroslav Hübl lapačkou. Hned po 26 sekundách závěrečné části ale už Sparta rychlý výpad před litvínovskou branku proměnila ve vedoucí gól.

Výborný se dostal až před Jaroslava Hübla, nabídl puk ještě najíždějícímu Brošovi, který nadvakrát puk za litvínovského gólmana propasíroval. Sparta pak nevyužila dvě početní výhody k pojištění náskoku, poté měl dvakrát přesilovku Litvínov a především v té první sahal po vyrovnání, ale největší šanci zmařil Jánskému Duba. V 54. minutě ale prokličkoval Kubinčák sparťanskou obranou a ještě povedeným bekhendem smazal ztrátu. A při Podlešákově vyloučení Litvínov dokonal obrat, když se trefil obránce Kubát.

Snaha domácích vyrovnání nepřinesla, naopak inkasovali při hře bez brankáře. Dva Lukešovy pokusy ještě chytili obránci, ale Reichel už 18 vteřin před koncem dovršil výsledek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články