Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Rozsíval přivezl ukázat Stanley cup do Vlašimi

Vlašim - Před dvěma měsíci skončila sezona v NHL. Hokejisté Chicaga porazili ve finále Anaheim a převzali Stanley cup. Michal Rozsíval kvůli zranění play-off nedohrál, přesto mohl doma ve Vlašimi trofej ukázat.

 

Rozsíval přivezl ukázat Stanley cup do Vlašimi
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Tradice cestování Stanleyova poháru za členy vítězného týmu byla zavedena v roce 1995. Do České republiky tato trofej dorazila již po dvanácté. "Vždy je to o tom, aby to viděli lidé, co se pohybují kolem hokeje, pro ty to je nejzajímavější. Samozřejmě jsem chtěl Stanley cup tady ve Vlašimi ukázat vlašimskému hokejovému oddílu, aby děti měly šanci se s ním vyfotit," řekl Rozsíval.

Zájem fanoušků byl obrovský, ukořistit fotku s hokejovým grálem zatoužilo několik tisíc lidí. "Vždycky je to krásný, ale samozřejmě je to trošku něco jiného než v tom roce 2013," řekl šestatřicetiletý bek, jenž nechyběl u triumfu Blackahawks ani před dvěma lety. Rozsíval se netajil tím, že je příjemné připomenout si radostnou euforii z poloviny června. "Vzpomínky na něco takového jsou vždycky hezké a jen tak se to nezapomíná." 

Je nám líto, video expirovalo.
Stanley cup dorazil do Vlašimi

Možná i díky němu se jednou přihlásí hokejový talent, který si jako malý užíval dnešní slavnost. Jako tomu bylo u Ondřeje Paláte z Tampy Bay, jehož inspiroval Pavel Kubina, či u Pavla Zachy, kterého letos draftovalo New Jersey. Ten má hluboko v paměti vrytou podobnou akci s Patrikem Eliášem. "Doufejme, že to takhle jednou bude a někdo z těch prcků, co se tady se mnou dneska fotili, se na to zpětně podívá a jednou budou oni blízko tomu, aby to vyhráli. Bylo by to hezké, kdyby se to podařilo a byl to třeba navíc kluk z Vlašimi," uvedl Rozsíval. 

Stanleyův pohár má vlastní strážce

Součástí poháru jsou i jeho strážci z torontské Síně slávy. Podle jednoho z nich - Billa  Wellmana jsou lidé u Stanleyova poháru ukáznění a dodržují dané pokyny. "Je příjemné vidět, jak to lidi těší. Čekají, až přijdou na řadu a pak se s pohárem vyfotí. Všechno jde dobře," dodal Wellman.

Rozsíval žádné zvláštní instrukce k užívání nejcennější klubové trofeje hokejového světa nedostal. "Oni akorát zjistí, co máme v plánu. Navíc já ty instrukce vím už od minula. Jinak nic speciálního. Oni jsou docela povolní ve všem a dá se s nimi mluvit, i když samozřejmě dávají bacha, aby se pohárku něco nestalo," uvedl Rozsíval.

Michal Rozsíval chce do měsíce od zranění naplno trénovat. Zatím je bez smlouvy na další sezonu, ukončení kariéry ale neplánuje."Jarda Jágr posunul hráčskou kariéru úplně někam jinam než to bylo dřív. Když vidím, jak Jarda válí, tak si myslím, že do třiceti sedmi, třiceti osmi bych to mohl zvládnout," dodal s úsměvem šestatřicetiletý obránce.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články