Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

V přestřelce byly úspěšnější Pardubice, zdolaly Plzeň 8:5

Pardubice - Hokejisté Pardubice zdolali v divoké přestřelce v přehrávce 13. kola O2 extraligy Plzeň 8:5 a po páté domácí výhře za sebou se posunuli na čtvrté místo o tři body právě za Lasselsberger. Západočeši promarnili možnost se nejméně do pátku posunout do čela tabulky a mimo svůj led vyšli potřetí za sebou naprázdno.

Zápas mezi Pardubicemi a Plzní
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Před utkáním dostal pardubický útočník Tvrdík dres připomínající jeho jubilejní 500. zápas v extralize. Hned úvod naznačil, že se bude hrát atraktivní hokej. Už po 26 vteřinách vyslal nebezpečnou střelu na Málka domácí Somík, na druhé straně se dostal do dobré pozice ve třetí minutě plzeňský kapitán Straka, ale přestřelil. 

Nebezpečí hrozilo před oběma brankami a první se radovala v 6. minutě Plzeň, když využila Somíkovo vyloučení. Důras vystřelil a puk se odrazil do branky od brusle Štrbáka, přesto sudí trefu připsali Matějovskému, který byl v souboji před brankou s pardubickým bekem. Moeller využil v 9. minutě také početní výhodu, hned po 11 vteřinách Smrekova pobytu na trestné lavici vyrovnal po Koukalově přihrávce Starý.

Západočeši ale v 13. minutě opět získali vedení, když při signalizovaném vyloučení předložil zpoza branky Hudec puk mezi kruhy Vlasákovi, který zamířil přesně k levé tyči. Pardubičtí pak měli 55 vteřin výhodu pěti proti třem, ale nepovedla se jim. V úvodu druhé části zařídila opět vyrovnání střelecky disponovaná třetí řada Pardubic. Nahození útočníka Koláře trefil ze vzduchu Koukal a kotouč propadl za Málkova záda.

Druhá třetina nabídla divokou podívanou

Plzeň ale v 26. minutě podruhé udeřila v početní převaze. Kracík z rohu nabil mezi kruhy Fabušovi, který se vyrovnal mezi kanonýry Burgrovi s Vlasákem. Domácí ale stav otočili dvěma trefami v rozmezí 58 sekund. Po Pivkově uvolení v přečíslení Tvrdík blafákem do bekhendu překonal Málka, v pohybu do něj však ještě vrazil a otřesený plzeňský gólman musel střídat. Jeho náhradník Altrichter začal nešťastně, když byl v rozkleku atypicky vychýlen čelem ke své brance a Pivko z levé strany poslal puk o jeho vyrážečku do sítě. 

Mezi 34. a 35. minutou pojistili během 67 vteřin náskok domácích Divíšek s Cetkovským, ale divoká prostřední část nabídla ještě další zajímavé okamžiky. V 37. minutě byl faulován v šanci Somíkem Kracík a navíc za předchozí faul byl vyloučen Pucher. Vlasák trestné střílení s přehledem proměnil mezi Lašákovy betony a jedenáctou trefou v sezoně se posunul do čela tabulky střelců.

Vítězství Pardubic stvrdil Somík

Navíc Lasselsberger využil i následnou přesilovku. Předtím ale nevyužil šanci v oslabení Divíšek. Po Důrasově střele se pak puk odrazil těsně vedle pardubické branky, tam jej ale ze záporného úhlu poslal přes padajícího Nakládala za brankovou čáru Vampola. 

Ten ale v závěru druhého dějství fauloval a v přesilovce opět úřadovala Koukalova řada. Kolář perfektně uvolnil Starého, který ze své parkety u levé tyče do odkryté branky zaznamenal svůj devátý zásah v sezoně. Plzeň se nevzdala, při Tvrdíkově vyloučení ostřelovala pardubickou branku, ale hostující hráči neměli přesnou mušku. Definitivní podobu výsledku dal 68 sekund před koncem při Čakajíkově trestu Somík.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články