Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nestrašil zůstává v Carolině, prodloužil o dva roky

Raleigh - Hokejový útočník Andrej Nestrašil se v zámořské NHL dohodl na podmínkách nové dvouleté smlouvy s Carolinou. V první červencový den se tak nestane chráněným volným hráčem. Nestrašil se během příští sezony může těšit na příjem ve výši 875 tisíc dolarů, v ročníku 2016/17 vyinkasuje ještě o 75 tisíc více.

Andrej Nestrašil (vpravo)
zdroj: ČTK/AP

"Andrej je hráč s urostlou postavou, který perfektně zapadá do našeho týmu a toho, jaký hokej chceme hrát. V minulé sezoně bojoval se zraněním, ale i přesto prokázal, že na úrovni NHL může být produktivní," řekl o pražském rodákovi generální manažer Hurricanes a bývalý vynikající útočník Ron Francis.

Čtyřiadvacetiletý Nestrašil, po němž při vstupním draftu 2009 jako po celkově 75. hráči sáhl Detroit, se po sezonách strávených v nižších soutěžích dokázal v té uplynulé prosadit do nejlepší ligy světa. Po 13 zápasech za Red Wings, v nichž si připsal dvě asistence, ho klub v listopadu zařadil na listinu nechráněných volných hráčů.

Brzy si jej vybrala Carolina a Nestrašilovi se při hájení jejích barev dařilo. Hned při premiéře v novém působišti vstřelil první gól v NHL. Celkem pak stihl za Hurikány odehrát 41 zápasů a připsal si 18 bodů díky sedmi brankám a 11 asistencím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články