Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Hudler a jeho ponožky. Útočník bavil při předávání cen Las Vegas

Las Vegas - Jiří Hudler se stal při přebírání cen NHL v Las Vegas jednou z hvězd večera. Útočník Calgary přišel na vyhlášení jen v ponožkách, navíc svými vtipy bavil publikum. Cenu věnoval své rodině.

Jiří Hudler
zdroj: ČTK/AP autor: John Locher

"Nemám boty, omlouvám se, ale mám nový oblek. Ale tohle je Vegas," řekl Hudler, který na pódium vkročil jen v ponožkách. Osazenstvo v MGM Grand Garden Areně se náramně bavilo. Brankář Devan Dubnyk z Minnesoty to vystihl za všechny. "Bože, on neměl boty. To vystoupení bylo nejlepší, jaké jsem kdy viděl," řekl Dubnyk.

Hudler po vyhlášení v dobré náladě vysvětloval různé prvky svého extravagantního projevu. "Nevzal jsem si po sezoně z domova oblek. Když jsem zjistil, že jsem nominovaný, nechtěl jsem na dlouho opouštět svou dceru a letěl jsem až před dvěma dny. Neměl jsem oblek, ale moji kamarádi jej zajistili, takže vypadám elegantně," řekl.

Hudlerova řeč při předávání: "Chci vám říci jednu věc. Ráno jsem se vzbudil a měl jsem na telefonu čtyři zprávy. První byla z večera od Boba Hartleyho: Ujisti se, že Johnny (Gaudreau) šel spát před půlnocí. Druhá byla od Johnnyho, který psal: Nezapomeň říci Bobovi Hartleymu, že jsem byl v posteli už v jedenáct. Další byla od Petera Hanlona: Poděkuj nejlepšímu PR týmu v lize Calgary Flames. Takže jim můžete zatleskat. Děkuji novinářům, Calgary Flames, (majiteli) Murraymu Edwardsovi, (prezidentovi) Kenu Kingovi, (generálnímu manažerovi) Bradu Trelivingu, (bývalému generálnímu manažerovi) Jayovi Feasterovi, Bobu Hartleymu a nejlepšímu kapitánovi v lize Marku Giordanovi. A to nejdůležitější. Nejlepší den v mém životě byl 7. ledna. Narodila se moje dcera Anna Josefine. Sportovní ocenění jsou úžasná, ale život je život. Miluju svou dceru, miluju vás a miluju Hanu."

Na boty nezapomněli, ocitly se také krátce po Hudlerovi i na pódiu, ale hokejista si je nevzal. "Tlačily mě. Seděl jsem tu v nich hodinu a půl. Nedalo se to vydržet. Myslel jsem, že Lady Byng bude první cena v programu, ale nebyla. Zjevně je nejdůležitější," připojil bývalý hráč Detroitu.

V hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů byl zařazen v 52 případech na první místo a získal 700 bodů. O 52 bodů předčil druhého Rusa Pavla Dacjuka z Detroitu. "Pavel je úžasná osobnost a skvělý člověk. Je to můj nejoblíbenější hráč," uvedl Hudler na adresu bývalého spoluhráče z Red Wings.

Vítěz Stanleyova poháru s Detroitem z roku 2008 nasbíral v sezoně v 78 zápasech 76 bodů a inkasoval jen 14 trestných minut. Hudler je šťastný, že se v Calgary dočkal konečně vůdčí role. "Patřil jsem mezi ten typ lidí už od doby, kdy jsem byl mladý. Hrál jsem v české extralize od šestnácti. Ale je těžké být lídrem Detroitu. Začínal jsem, když tam byli Steve Yzerman, Chris Chelios nebo Nicklas Lidström. V takovém týmu nelze vyčnívat," prohlásil.

Sport
zdroj: ČT4

Až přestup do Calgary jej poprvé v NHL posunul do vůdčí role. "Proto jsem podepsal Calgary. Chci být pro Calgary Dacjukem nebo Zetterbergem. Líbí se mi hrát s mladými spoluhráči a ukázat jim, jak se táhne za jeden provaz," dodal Hudler, který získal trofej v NHL jako první Čech od roku 2008.

Tehdy dosáhl spolu s Chrisem Osgoodem Dominik Hašek na William M. Jennings Trophy pro brankáře týmu, který obdržel v základní části nejméně branek. Podíl na ledě na tom tehdy měl i Hudler. Cenu, o které nerozhodly statistické údaje hned po skončení NHL, ale až hlasování odborníků, dostal naposledy v roce 2006 Jaromír Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články